img

Кьовеши: В София са откраднали €1 млрд. евро-пари и са си накупилили апартаменти

/
/
/
14510 Views

Кьовеши: В София са откраднали €1 млрд. евро-пари и са си накупилили апартаменти

„В България стотици политици са си купили апартаменти с откраднати евро-пари, а ние тук в Брюксел не можем да се разберем за прокурор, който да ги арестува.

И да върне парите на европейските данъкоплатци“ – това току що каза Лаура Кьовеши на изслушване в Комисията по правосъдие към Европейския съвет.

„Срамно е, че кандидатурата ми е блокирана точно от страни като България и Румъния, където елитът станаха милионери и милиардери, благодарение на европейските пари. Виждате, че другият кандидат от Франция се отказа, но в момента не можем да изберем никого, заради откровен саботаж от крадците.“ – добави прокурорката, която в Румъния вкара един премиер, няколко министри и десетки депутати в затвора.

Edit

„От къде мислите са парите за тези апартаменти? Тези страни нямат значими собствени бюджети, нямат икономика, заради корупцията. Нямат приходи. Единствените готови пари са тези от Европа. И забележете мащаба – говорим за стотици апартаменти, най-евтиният от които е 300 хиляди евро.

Говорим за отклонени минимум 1 милиард евро само за това. И вътре са министри, прокурори, полицаи, съдии. Как ще се разследват сами? Всички са крали от Европа, и се пазят едни други. До кога ще губим време и няма да създадем своя прокуратура, която да вземе мерки…“ – попита Кьовеши.

Източник: Здравно

2 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text