img

Аларма! Поръчаха да бъде отстранен главния прокурор Гешев. Ето кой стои зад това

/
/
/
306 Views

Преди десетина дни срещу Иван Гешев е отправена заплаха за живота от група руските хакери. Държавната агенция национална сигурност разследва получената заплаха за живота на главния прокурор.

Източник от ДАНС сподели, че преди седмица на електронната си поща Иван Гешев е получил съобщение на руски език, в което е заплашен да бъде отстранен, съобщава „Разкрития.ком“.

Това не е първият подобен случай на отправяне на заплахи срещу държавни лица и представители на прокуратурата, като срещу Гешев е поредният пети случай.

 

 

Имейлът е от лице, заявило принадлежност към руската хакерска група KillNet.

 

Не изпускай тези оферти:

 

Преди десет дни същата тази група нанесе масирани DDoS атаки на няколко уебсайта на държавни институции.

Ако вземем предвид евроатлантическите нагласи на политическия елит в България, не може да не обърнем внимание на факта, че именно Иван Гешев е единственият, който попада персонално под заплахите на руските хакери.

Преди време руските онлайн терористи публикуваха в своя официален Telegram канал съобщение до Иван Гешев, в което отново отправят заплахи срещу главния прокурор, и то ден, след като националното следствие образува дело за кибератаките над сайтове на български институции което доведе до разкриване на извършилия DDos атаките в рамките на един ден.


Още от историята на случая:

Между 12 и 14 сайта са били атакувани при хакерската атака у нас на групировката „Килнет“. Това съобщи пред БНР началникът на отдела за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП – комисар Владимир Димитров. Той допълни, че подобни атаки целят основно имиджов ефект.

Атаката на руските хакери е продължила няколко часа.

„Хакерската атака от проруската хакерска организация „Килнет“, беше в ранните часове на съботния ден – преди няколко дни. Тя продължи общо 3-4 часа. Жертвите на тази атака бяха 12 – 14 различни интернет сайта. Така, че може да се приеме, че са 12 различни хакерски атаки, но под една обща кампания“, заяви Димитров.

Тази хакерска организация за пръв път атакува България, обясни комисар Димитров. До момента жертви на „Килнет“ са ставали други държави по света – САЩ, Молдова, Румъния, Япония. Подобни атаки целят основно имиджов ефект.

„В 99 процента от случаите се цели имиджов ефект. Идеята е просто този сайт да изчезне. Ако е държавен, това естествено нанася някакви имиджови и морални щети на тази институция. Проблема е, ако е интернет сайт на някоя компания, която разчита само на сайта си, за да движи своя бизнес“, заяви комисар Димитров.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text