img

Александър Йорданов, ГЕРБ-СДС: Превратът е осъществен, краят идва

/
/
/
605 Views

 

Превратът е осъществен, съобщи във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

„Не стихват коментарите за проведените в неделя парламентарни и президентски избори. И така ще бъде дълго време, защото това на което станахме свидетели е наистина изумително. Макар и да се реализира с „гласуване“ то има характер на регресивен политически преврат. Показателни в това отношение бяха употребените от властимащите служебни министри репресивни методи преди изборния ден, както и тоталното им нехайство спрямо смъртоносната пандемия от Ковид-19. В много отношения сегашните „избори“ напомниха за други „изборни“ времена. Върнаха ни към „изборите“ проведени от „отечественофронтовската власт“ непосредствено след преврата на 9 септември 1944 г., както и към манипулациите и фалшификациите, с които БСП спечели изборите за 7-то Велико народно събрание на 11 юни 1990 г.

 

 

Аргументите:

 

Първо, изборните резултати не разсеяха, а усилиха съмнението в манипулирането и фалшифицирането им от машините за гласуване.

Второ, изборите бяха „спечелени“ от „коалиция“, чиито мандатоносители са две почти неизвестни партии, на които гласувалите за тази коалиция дори не знаят имената. Трето, лидер на победилата на изборите коалиция „Продължаваме промяната“ е лице нарушило основният закон на страната – Конституцията, подавайки декларация с невярно съдържание. Президентът, също в нарушение на Конституцията, с подписа си официализира склонността на това лице да мами държавата. Като жест на благодарност „Продължаваме промяната“ подкрепя президента Румен Радев за втори мандат.

Четвърто, в рамките на броени часове резултатът на „победителите“ направи огромен скок нагоре, нещо което не бе се случвало през демократичните години, но пък е познато като явление в авторитарни държави, в които също се използва машинно гласуване.

Пето, изборните резултати усилват тенденцията към дестабилизация на страната, очертала се трайно от пролетта на миналата година чрез с т.нар. граждански протести. Последвалите парламентарни избори през април и юли задълбочиха тази дестабилизация чрез инструмента на служебните правителства. Сега тя вече е доминираща. Името й е криза.

Шесто, конституцията е в състояние на суспендиране и България не функционира като парламентарна република. Властта е авторитарна, разделението на властите е формално и де факто съществува само един център на власт – президентът. За постигане на целите си той използва няколко политически партии като политически патерици.

Седмо, „революционната“ промяна, понесена на крилете на измамата, се оказа възторжено подкрепена от прокремълски и антиевропейски ориентирани политици, общественици и граждани, както и от внушително количество кадри на бившата комунистическа Държавна сигурност, наследници на номенклатурни комунистически фамилии и олигархични кръгове.

Осмо, няма съмнение, че евентуално редовно правителство ще бъде само проекция на досегашните служебни правителства назначавани от президента Румен Радев. Това означава, че „промяната“ в действителност ще бъде утвърждаване на статуквото на измамата и все повече ще превръща България в зависима от чужди сили държава.

Девето, в парламента влизат няколко партии, включително и победителите на изборите, които нямат европейска легитимност. Те не членуват в никое европейско политическо семейство и все още не са заявили желание за такова членство, което усилва съмненията за тяхната антиевропейска ориентация. Предстои тепърва да разберем тяхната идейна и политическа ориентация. В този смисъл гласуването за тях е било сляпо. Ще бъдат ползвани като инструменти за постигане на цели, които нямат нищо общо с националните интереси.

Десето, от ситуация на дълбока политическа криза България навлиза постепенно в многоаспектна политическа, икономическа, социална и морална катастрофа.“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text