img

Алекс едва не уби 10-месечното си бебе заради нещо, от което никой родител не е предпазен

/
/
/
507 Views

26-годишната майка Алекс Уптон за малко не уби 10-месечния й син Ездра. Той е втора рожба в семейството на британката и 29-годишният й съпруг Бен.

Не изпускай тези оферти:

 

„Всичко стана за около 12-14 часа. Бе наистина ужасяващо. Аз съм виновна, аз за малко не го убих, за малко не го направи инвалид“, ридае Алекс, докато разказва за случилото се с бебето й.

Майката реши да сподели кошмарната история, за да могат всички родители да имат едно на ум и никога да не допускат това фатално недоглеждане, което тя е направила.

 

„Всяка майка може да убие бебчето си без да иска и без дори да подозира. Затова моля ви, внимавайте“, призовава Алекс.

Всичко започнало една сутрин, когато цялото семейство било събудено от зверския плач на 10-месечното бебе.

„Личеше, че нещо го боли зверски. Гушнах го. Нахраних го. Успокоявах го, но нищо. Реших да сменя пелените му и щом свалих дрешките му видях нещо кошмарно“, разказва майката.

Четири от пръсчетата на левия крак на Езра били ужасно подути и зачервени. А около тях се виждала оплетена коса.

„Това бяха косми от моята коса. Бяха попаднали там когато съм го преобличала предната вечер. За зла участ се бяха впили ужасяващо в кръсчетата му. Мислех, че ще мога да ги махна бързо, но те се бяха направо впили в кожата му, а той плачеше още по-силно щом го докоснех. Веднага извиках мъжа ми, за да го закараме в Спешното. Той обаче каза, че сигурно е така от над 12 часа и спешно трябва да махнем косъмчетата. Все пинсета и лекичко отстрани косъмчетата. Циркуларията на кръв бе спряла. Бях ужасена. Все пак отидохме до педиатъра, за да ни даде някакъв антибактериален крем за засегната кожа“, спомня си Алекс.

Лекарят им казал, че опасността от ампутация на пръсчетата на Езра наистина е била голяма и е цяло чудо, че на време са намерили увитата коса и са я махнали.

„Човешката коса е много по-силна, отколкото си мислите. А пък бебешката кожа е много нежна. Не знам защо лекарите не предупреждават родителите с дълги коси да внимават да не някои косъм да се убие по тялото на детето им. Много е опасно, затова преглеждайте внимателно дрехите на бебето преди да му ги облечете, както и самото му тяло. Дълъг косъм на възрастен човек можа да полепне по дрехите в пералнята, както и да падне на телцето му при преобличане или игра с малчугана“, предупреждава педиатърът, който се грижи за здравето на Езда.

За щастие мъникът вече е добре и щастлив със семейството му, а майка му Алекс вече е много по-внимателна и следи дали е със спусната коса в негово присъствие.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text