img

Алекс Сърчаджиева: След смъртта на Иван нямах пари за ток, нищо че сме звезди

/
/
/
3342 Views

„Най-голямата награда за мен е любовта на публиката. Приемам наградата „Жена на годината“ като признание за труда, който е положила за спектакъла „На живо“, това каза в студиото на bTV Александра Сърчаджиева, която играе себе си. Наградата ѝ беше връчена преди дни.

„Аз правя дисекция на душата си. Това съм аз и няма как да се скрия и да се оправдая с това, че тази роля не е за мен“, коментира любимката на публиката, която разказва собствената си история в последния си спектакъл.

„Монологът за Пепа не можах да го прочета няколко дни“, призна Алекс и добави, че вероятно е потиснала нещо около смъртта на майка си – актрисата Пепа Николова, и това излиза сега наяве.

Актрисата сподели, че Цветна Манева и Мариус Куркински са нарекли спектакъла ѝ революция в българския театър и нов жанр – документален театър. Те разговаряли с нея и ѝ обяснили, че това, което прави в „На живо“ могат да го направят много малко актьори в света.

Александра Сърчаджиева сподели, че в спектакъла говори възможно най-щадящо за последната си среща с баща си Йосиф Сърчаджиев, защото той продължава пътя си и прави изборите си, на които тя няма как да се противопостави.

След смъртта на съпруга ѝ Иван Ласкин, актрисата преминала през толкова труден период, че на моменти е нямала пари дори да си плати тока. „Нямаме пари за ток, нищо че сме звезди и ни дават по телевизора“, каза с ирония Алекс. „Това е не защото съм спряла да работя, а защото държавата ни е такава“, допълни актрисата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text