img

Асен Василев: Първата задача е да вкараме Гешев и всички виновни за грабежите в затвора

/
/
/
627 Views

Съпредседателят на Продължаваме промяната – Асен Василев, гостува тази вечер в предаването на Цветанка Ризова по bTV. Той обясни, че ПП ще води диалог с всички без ГЕРБ и ДПС и е възможно да приемат всякакви предложения, ако са защитени с ясен план и адекватни точки за изпълнението му.

Той посочи като най-важна цел да бъде свален сегашнят главен прокурор – Иван Гешев. Василев разясни, че без справедливо правосъдие няма как в България да се въдвори ред и страната да тръгне напред.

„Нямаме структура. Ние сме коалиция и с Кирил Петков сме съпредседатели. В средата на деня разбрахме, че сме победители от екзитпол. От самото начало влязохме в това състезание, за да сме първи.

Ще говорим с всички партии без ГЕРБ и ДПС. Нашата идея е по всеки един от наболелите сектори да се сформират работни групи от всички партии. Те, заедно с външни експерти и министри от служебния кабинет, да се обсъдят кои са основните проблеми. Накрая да се излезе с план за следващите 4 години, зад който всеки един от нас може да се подпише“.

„Не е задължително Асен Василев да е финансов министър или Кирил Петков да е премиер. Трябва да се фокусираме как да вдигаме доходите на хората. Група от юристи от ПП, ИТН и ДБ трябва да седнат и да помислят кой е най-удачният вариант да се смени главният прокурор. Доколкото разбрах това може да се случи и без конституционно мнозинство. Не съм експерт за спецпрокуратурата и спецсъда. Нашето спецправосъдие не работи по начина, по който трябва. Дали трябва да бъде премахнато или променено, отново трябва да го решат експертите. Ако не напишем споразумение, шансът за нови избори е много голям.

КПКОНПИ няма капацитет да разследва. Тя не го и прави. Няма как Пеевски да е в списъка „Магнитски“, а КПКОНПИ да не е разбрала, както и за парите на Васил Божков. Антикорупционната комисия трябва да заработи. Трябва да зачистим правосъдната система, за да има наказание за хората, които крадат“, каза още Василев.

Източник: inews.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text