img

Бивш финансов министър от ГЕРБ взриви ефира! Вещае нови избори, ако не се случи това

/
/
/
82 Views

Партиите нямат избор да не подкрепят този бюджет. Ако не бъде подкрепен, това означава нови избори или поне нова политическа криза. Това каза пред БТВ бившият финансов министър ГЕРБ Владислав Горанов.

„Все още управлението е неубедително от гледна точна, че основния дебат е свързан с технологията на управлението, а не какво да се случва в държавата следващите месеци. Рано е да се видят отчетливи признаци на управлението“, посочи той.

По думите му партньорите все още се опознават. „Бюджетът е еманация на управляващите към управляваните, защото храчат техните пари“, каза Горанов. По думите му проекта на бюджет не решава много от въпросите, които стоят пред обществото.

„Надявам се следващия бюджет да е по-амбициозен. Да променя нещо, а не да бъде числова комбинация от това, което данъците позволяват“, заяви Горанов.

Advertisement

Относно новия управител на БНБ, Горанов смята, че сегашният управител на БНБ Димитър Радев трябва да получи доверие за втори мандат, макар че вече е с изтекъл мандат на управление. В сегашната ситуация, когато Еврозоната е на една крачка от нас и когато финансовата стабилност на държавата, Димитър Радев е подходящ, аргументира се Горанов.

„Симеон Дянков не е лош финансист, но за подобна работа трябва да се търсят хора, които имат опит. Нямаме време за подобни социални експерименти“, каза още бившият финансов министър.

„Даниел Лорер е интелигентен мъж, но личните качества на човек, който тепърва ще започне да открива къде се намират тоалетните в централната банка, не са достатъчни. Смятам, че не трябва да се правят експерименти с централната банка. Имаме си прекрасен управител, койот трябва да получи още един мандат“, заяви Горанов.

Той отбеляза, че експертен кабинет не съществува като понятие в политиката, посочи Горанов. Той смята, че естественият лидер в това правителство е финансовият министър Асен Василев.

Източник: demokrat.bg

Материалът Бивш финансов министър от ГЕРБ взриви ефира! Вещае нови избори, ако не се случи това е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text