img

България застина в ужас: Ето кой се оказа убиецът на обичаната актриса Виолета Донева

/
/
/
1694 Views

Двама души се спрягат за убиеца на Виолета Донева.

Племенница на актрисата е едната заподозряна за нейното убийство, казаха полицаи. И обясниха, че по трупа на актрисата имало прободни рани, както и данни, че жената е била душена.

 

 

Внучка е заподозряната, пише пък БНТ.

И посочва, че тя е психично болна.

 

Не изпускай тези оферти:

 

Засега за убийството няма задържани.

Причината е, че са назначени експертизи, които да кажат точната причина за смъртта.

Актрисата бе открита мъртва в локва кръв в апартамента си в столичния кв. „Изток“ миналата седмица.

Наложило се да разбиват вратата на жилището.

Цялата история:

Претенции и спорове за имоти е водеща версия за убийството на актрисата Виолета Донева. Тази сутрин тя бе открита мъртва в дома й, сред локва кръв, прободни рани и съмнения, че е душена.

Заподозрян е нейна роднина с психични проблеми, както вече съобщиха някои медии. Дори се коментира, че става дума за нейната внучка.

Официална информация няма, криминалисти работят по различни версии за смъртта на популярната в близкото минало актриса. Очаква се до часове да има задържан, съобщиха за Фрог нюз източници, близки до разследването.

Целият живот на Виолета Донева е една мистерия, споделят нейни колеги и познати. Житейските премеждия и несгоди започват още, когато тя е бебе. Баща й е бил царски офицер, разстрелян от Народния съд.

След това майка й, литераторка с висока обща култура, първо изчезва след привикване в народната милиция, след което се оказва в затвора. Къщата на семейството е отнета от народната власт.

Виолета Стефанова, както се е казвала тогава, е отгледана от своята баба и нейни роднини.

След множество перипетии и отлична диплома от кюстендилската гимназия, Виолета е приета във ВИТИЗ. След завършването бързо си извоюва място като упорита и талантлива млада актриса. Голяма заслуга за това има и първият й съпруг, известният режисьор и кинаджийски шеф Людмил Стайков. Виолета играе в повечето негови филми. Същевременно е част от трупата на Военния театър.

През 70-те години нейни колеги я наричали „любимка“ на Тодор Живков. Често обаче попадала и в зоната на злобни клюки. В един период дори е обвинена, че е клептоманка и за известно време тя изчезва от публичното пространство. В гилдията се разказват истории и за нейна авантюра със Стефан Данаилов. Тя и той обаче твърдят, че ги свързва силно приятелство и нищо повече.

Развежда се с Людмил Стайков и се омъжва за своята стара любов Атанас Грънчаров, някога известен баскетболист.

Преди няколко години в някои медии се появява слух, че Виолета Донева е напуснала тайно България и е заминала за САЩ. Там била купила имот и смятала да остане до края на дните си там. Заминаването й се свързвало с голям роднински скандал заради имоти.

Днес този сюжет отново изплува, след съобщенията за трагичната смърт на 79-годишната актриса.

Любопитен факт е, че освен ВИТИЗ Виолета Донева е завършила и журналистика в Софийския университет.

Участвала е в над 20 игрални филма и още толкова роли е изиграла в Телевизионния театър. Десетки са изявите й и в Театъра на народната армия.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text