img

Българските хотелиери не знаят на кой свят живеят

/
/
/
980 Views
Вижте нашите екслузивни специални оферти и няма да съжалявате:

Снимките на празни плажове изкараха по телевизиите хотелиери да обясняват, сякаш са се наговорили, че това било нормално, след 10 юли щели да дойдат туристите.

Не признават, че сезонът е истинска катастрофа, благодарение на тяхната лакомия. И от чуждестранните туристи има най-малко 20% спад, макар за тях пакетите да са доста евтини.

Председателката на сдружение „Клуб на хотелиера“ в Несебър Диана Колчева обаче признава, цитирана от economic.bg, че още от февруари вече е било ясно, че се забавят ранните записвания и нещата не вървят добре, а въпреки това министерството не е реагирало.

Как трябвало да реагира? Да отговори на масираната реклама от страни като Тунис, Мароко, Египет, която насочила туристопотока от Европа натам.

Трябвало „да намалят цените на шезлонги и чадъри, от една страна, от друга страна – масирана реклама, насочване към България, разговори от министъра на туризма с големите туроператори, да бъдат убеден в това, че нашият туристически продукт е много по-качествен от този в Египет“, твърди хотелиерската представителка.

Според казаното само дотук става ясно, че българските хотелиери не знаят на кой свят живеят. Айде, да си направят сами сметката за шезлонгите – кой да им намали цените? Искат хем да са частни хотелиери, хем държавата да им намалява цените на шезлонги.

Но най-смешното е, че според български хотелиери туристическият ни продукт бил много по-качествен от този в Египет…

Доста българи са ходили вече в Египет, в Хургада или Шарм Ел Шейх. И могат да сравняват. Хотелите са на 500-700 метра навътре от плажа, и на още толкова настрани от съседния хотел. Повечето са двуетажни къщички, 4-етажните се смятат за високо строителство. Пространството между тях и морето е паркчета, цветя и храсти, за шезлонг не се плаща, облечени в униформа сервитьори обикалят между хората на плажа, предлагат и приемат поръчки за напитки, на поносими цени. Служителите по хотелите едва ли не се кланят на туристите, като на бели господари. Храната е с голям избор, в 3-звезден хотел там менюто е по-добро от някои 4-звездни български.

И става дума за Червено море, бистро, чисто, като се гмурнеш подводният свят е изумителен.

А най-важното – с пакет за 1000 лева можеш да летуваш седмица в 4-звезден хотел в Египет, на брега на Червено море, с качество, каквото у нас е лукс. И в тази цена влиза самолетен билет, застраховка, храна два или три пъти на ден, водят те в Кайро в археологическия музей и на пирамидите, плаща се допълнително неголяма сума за вход и др.

Кой хотелиер у нас може да предложи нещо по-добро?

За колко се летува на Слънчев бряг? Кой българин може да изкара там с 1000 лева една седмица?

А ако сравняваме с Гърция? Няма нужда от сравнение, огромните опашки на Кулата говорят достатъчно…

Източник: dunavmost

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text