img

Васил Терзиев нахлу в БНР с: Не ме е срам от милиционерите в родата! Нищо, че са част от престъпен режим

/
/
/
64 Views

„Знаех, че семейството ми ще бъде тема. Затова още в началото споделих с партиите, за да преценим заедно дали това представлява непреодолим риск. Да се претегли какво съм постигнал аз като човек, в какво вярвам, какво мога да дам в тази кампания. И какво седи като теми, които могат да се експлоатират. Нищо изненадващо няма. Това е модел, който и в други кампании сме го виждали развит, където се минава към очерняне на кандидата. Разделяй и владей“. Това заяви пред БНР Васил Терзиев, кандидат за кмет на София на ПП- ДБ и „Спаси София“, подкрепен от гражданската инициатива „Екипът на София“. Както стана ясно не само бащата, но дятото и чичото на Терзиев са били на ръководни постове в Държавна сигурност.

Терзиев определи като изключително грозна и неотиваща на един президент репликата на Румен Радев, че „човек, който се отрича от родителите си, ще се отрече и от държавата си“: „Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си. Няма как да се отрека и не бих го направил! Това да смятам, че комунистическият режим е престъпен, е така, аз го смятам. Защо Радев не види какво съм направил през годините като човек, който „предава“ родината си? Създал съм хиляди работни места, десетки хиляди – индиректно, докарал съм в държавата инвестиции за милиарди, инвестирал съм милиони лични пари в образование и социални каузи. Това ли е профилът на човека, който предава родината си?“.

Той подчерта, че приемайки да бъде кандидат за кмет, се е съгласил да бъде обект на обществени обсъждания:

„С темата за ДС разговорът се измества от тези, които са организирали по-голямата част от прехода и са зад системата, която искаме да променим. Аз съм привърженик да се реши този проблем генерално, а не избирателно. Да се намери начин да бъдат отворени досиетата и това да спре да бъде начин, по който се прави политика. Да бъдат по-широко отворени, за да не могат да се използват като оръжие“.

Не сме получили ДС милион и не сме връщали ДС милион, категоричен беше Терзиев и уточни:

Advertisement

„Нямаме никакви ангажименти и отговорности към подобни структури. Ние започнахме като част от „Кимкооп“, защото не искахме да регистрираме фирма. Единствените пари, с които тази дейност, която прерасна в „Телерик“, са спестявания от заплати на Светозар, Бойко, Христо и мен. Компанията е финансирана единствено от средства на клиенти, които са купували от нас продукти“.

Терзиев коментира и предложението на ПП-ДБ за конституционна промяна, ограничаваща кметовете до два управленски мандата:

„Аз много вярвам в мандатността. Привърженик съм на това да бъде максимално три мандата, а не два, за да има достатъчно време да се реализират и много големи проекти“.

Терзиев подчерта, че ГЕРБ е политическият опонент на формацията, която го подкрепя в София, независимо от това, че ПП-ДБ са партньори с ГЕРБ в управлението на страната.

По думите му при липса на мнозинство в Общинския съвет ще се търсят плаващи мнозинства, а не коалиция с ГЕРБ.

Източник: demokrat.bg

Материалът Васил Терзиев нахлу в БНР с: Не ме е срам от милиционерите в родата! Нищо, че са част от престъпен режим е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text