img

Вижте как изглежда най-скъпата пица на света! СТрува 12 хиляди долара!

/
/
/
760 Views

Вероятно всеки би се съгласил, че пицата е едно от любимите и най-често срещаните ястия на планетата. Почти няма държава в света, в която да не намерите пица под различни форми, но на различни цени.

 

И не, нямаме предвид само няколко десетки евро пица, а хиляди. Да, добре сте прочели. Въпреки че звучи невероятно, някои специалитети струват цяло състояние, така че само тези с дълбоки джобове могат да си ги позволят.

Ще започнем от 10-то място, където се намира пица Kobe Beef Steak, на цена $ 66. Сервира се в добре позната верига пицарии в Япония, а цената се дължи на специалното говеждо месо Кобе. Това са крави, които се отглеждат в едноименния регион и консумират бира, правят им масаж, така че месото да е сочно. В пицата има и картофи и лук.


Magic Gold Pizza струва $ 108 и се сервира във верига пицарии в Торонто. Този специалитет не съдържа глутен и е подходящ за вегани и е украсен с ядливи листа от 24-каратово злато. Често се нарича „пица“, защото съдържа много здравословни, органични съставки.


На осмо място е $ 140 Triple Mille-Feuille Pizza в Доминос. Тази пица е хит в Япония от години и се състои от различни видове сирена, предимно мазни, които могат да затруднят храносмилането.


Пицата на Гордън Рамзи е седма в този списък и се продава за 250 долара. Тя е кръстена на известния готвач, а можете да я опитате в известния лондонски ресторант „Лабиринт“. Интересно е, че е в дъното на списъка и отдавна е в Книгата на рекордите на Гинес, като най-скъпата пица в света. Съдържа трюфели, чието количество влияе главно на крайната цена, а в допълнение има моцарела, лук, панчета, пресни билки.


„The C6“ е пица на стойност $ 450, която можете да опитате в Канада, в „Stevetson Pizza“. Предназначена е за тези, които обичат рибата и морските дарове, тъй като е украсена с раци, руски хайвер, омар, атлантическа треска и пушена сьомга.

Море без острови и брегове – има такова и тайните му още не са разкрити


На пето място е специалитетът „Nino Bellissima Pizza“, вярвайте или не, струва 1000 долара. Изглежда наистина страхотно, откъдето идва и името Belisima (хубаво). Създадена е от главния готвач Джовани Спатала, можете да я опитате в ресторанта на Джино в източната част на Манхатън. Има тънка кора, две опашки от омари и шест вида хайвер.


Pizza Royale 007 струва 4200 долара и ето защо. Ресторантът „Domenico Crolla“ във Великобритания създаде пица, вдъхновена от Джеймс Бонд, която можете да познаете от името. Пицата съдържа едни от най-скъпите съставки в света, като хайвер, напоен с Dom Perignon, шотландска пушена сьомга, омар, маринован в 100-годишен коняк, дивечови медальони, прошуто от най-високо качество и балсамов оцет. Дресингът е направен от „златни люспи“.


На трето място се нарежда вкусният специалитет „The Miss Verdun“, който се сервира за 4250 долара. Собственикът на Mazzou Pizza предлага уникална комбинация от бели трюфели, омар, хайвер и 24-каратови „златни люспи“, а цената, която плащате, гарантира, че личен готвач идва и приготвя пица във вашата кухня, придружен от камерен оркестър. Ресторантът се намира в Канада, а менюто включва бургер за 333 долара.


„Пица за влюбени“ струва 8180 долара, това не е краят на изненадите, но стигнахме до второто място в списъка. Сервира се в семейната пицария „ Favitta’s Family Pizzeria“ в Ню Йорк и е чудесна маркетингова идея поради връзката с Деня на влюбените, но междувременно ресторантът спря да работи. Беше във формата на сърце, поръсено с диаманти и поднесено с бутилка Дом Периньон.


Стигаме до първото, почетно място, където пицата „Луи XIII“, която се оценява на 12 000 долара. Най-скъпата пица в света може да се опита в Салерно, Италия, и това е дело на Ренато Виола, само за избрана клиентела. Достатъчно е за двама, а съставките определено са страхотни. Приготвянето на тестото отнема 72 часа. След като тестото е направено, останалата част от пицата се приготвя на място. Има специално органично цвете, три вида хайвер, които са много редки и скъпи. Омарът е донесен от Норвегия, а пицата включва моцарела, заедно със седем други вида сирене.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text