img

Всички се питат: Ще се срещне ли Радев със Зеленски или ще си намери друга работа из провинцията

/
/
/
89 Views

От Фейсбук профила на журналиста Евгени Петров

От снощи правим прогнози дали Радев ще се срещне със Зеленски, или ще си намери друга работа него ден из провинцията. Първоначалното ми мнение беше, че най-вероятно президентът няма да се срещне с украинския си колега. Освен всичко друго на везната продължават да са обидата от факта, че го отсвириха за Вилнюс, декларацията за приемането на Украйна в НАТО и необходимостта от флирт с намаляващите му симпатизанти, които са именно от патриотично-националистическите среди и БСП.

От друга страна знаем как се представя Радев тук и зад граница. Той не може да не си дава сметка, че ако не приеме Зеленски /още повече, че протоколът го предвижда като президент-президент/ това ще срине международния му имидж до минусови равнища. Всички грами на посланиците до своите държави ще започват именно с този факт. Така президентът рискува да изпадне в тотална външна изолация, както вече изпадна във вътрешен план.

И не на последно място – няма никаква убедителна, макар и формална формална причина да откаже среща със Зеленски.

Advertisement

В този смисъл вече съм 50:50 и ако има среща, тя ще бъде кратка, формална, за отбиване на номера и отразена с пестеливо съобщение от пресслужбата на президентството с няколко шаблонни изречения. И протоколът ще бъде спазен.

Източник: demokrat.bg

Материалът Всички се питат: Ще се срещне ли Радев със Зеленски или ще си намери друга работа из провинцията е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text