img

Всяка жена, която се влюби в кондуктора Цанко от Пловдив умира брутално заклана

/
/
/
586 Views

Цанко убива първата си любов, а след като я излежава се хваща на кукичката на масажистка, с която се разправя по начина, по който най-добре знае

През юли 2012 г. полицаи намират обезглавен труп с множество прободни рани при местността Свети Илия в община Неделино. Тялото е на Василка от Пазарджик, която си изкарвала хляба като масажистка в Пловдив.

От разследването става ясно, че убийството е извършено преди около месец от редовен клиент на мъртвата жена. Той прави пълни самопризнания, а кървавата история се разплита. След месец ще се навършат 10 години от зверството, пише Марица бг.

 

Цанко Лазаров е роден през 1974 година в Пловдив. Завършил е основното си образование с добър успех. След това продължил образованието си в СПТУ в Пловдив, но бил изключен поради лоша дисциплина, или по-точно – множество неизвинени отсъствия. След изключването му от училище той започнал работа в Строителни войски при баща си, но работил там само няколко месеца. Впоследствие Цанко Лазаров работил като кондуктор в градския транспорт в Пловдив.

Именно на това си работно място той се запознал с Цветанка Николова, която по това време била ученичка. Двамата се влюбили, връзката им се задълбочила, а не след дълго любимата му забременяла.

Любовната история помежду им обаче завършила зловещо

В началото на 1993 година Лазаров убил гаджето си с брадва и нож. Удрял я и я ръгал безмилостно в областта на шията. След убийството кондукторът откраднал пари от жилището, посетил питейни заведения със свой познат и на сутринта легнал на жп линия, за да сложи край на живота си. Така и не успял, тъй като влакът спрял навреме, а Лазаров си плюл на петите.

След няколко дни на свобода обаче кондукторът е задържан от полицията и изправен пред съда. Магистратите му дават 20 години зад решетките за убийството на бременната Цвети. Лазаров е лежал в затворите в Пловдив, София и в Кремиковци, където работил като валцовчик, заварчик и готвач.

Изтърпял наказанието си и станал отново свободен човек в началото на юни 2011 г. Отседнал при родителите си, тъй като нямал препитание, и започнал да си търси работа. Хванал се да готви в различни заведение.

След като се прибирал вкъщи, постоянно се карал с родителите си. Обстановката била непоносима и в началото на следващата година Цанко се изнесъл на квартира. През март 2012 г. се запознал с 34-годишната масажистка Василка Милева.

Тя живеела и работела в Пловдив. Родом била от Пазарджишко, но след тежък развод изгубила попечителство върху децата си и се преместила в Пловдив. Наела апартамент за масажно студио.

Допълнителни доходи си докарвала, като осигурявала на някои от клиентите си “щастлив край”. Въртяла и нелегално такси. Василка си намирала приятели в клубове по салса.

С момче от танците се влюбила и започнала бурна връзка. Ту се разделяли, ту се събирали. И така минала повече от година.

Тя и Цанко Лазаров се запознали покрай обява за масажи в местен вестник. Кондукторът и готвач станал редовен клиент. Масажите зачестили, двамата излизали на кафе, вечеряли, отскачали и до пазара в Димитровград.

Цанко започнал да й прави подаръци, носил й орхидеи

Писал й любовно писмо, настоявал за сериозна връзка. При една от срещите Василка признала, че има финансови проблеми и не можела да си плати наема на апартамента.

След няколко дни Лазаров й дал 4 бона. Парите получил от дядо си, който продал наследствен имот. Масажистката обещала да му ги върне до две-три седмици на части. Обаче така и не изпълнила уговорката.

„Обичам те!“, били последните думи, когато се свличала на земята. Признанието обаче нямало никакъв ефект. Бившият затворник я хванал за косата и я пробол с ножа в шията.

Помъкнал я до ръба на стръмен скат и я бутнал. Самият той се подхлъзнал и видял, че масажистката е още жива. С едната ръка се държала за клон на дърво. Цанко отново я намушкал в шията, нанесъл удар с острието в гърба. След това отрязал главата на Василка.

После смъкнал скалпа от главата. Захвърлил го далеч. Не спрял дотук. След това отрязал тазобедрената става от торса с идеята разследващите да се объркат от какъв пол е жертвата и си тръгнал.

Подкарал колата на Василка към Пазарджик. Изоставил я там и тръгнал към Пловдив с автобус. Там взел своята кола, отишъл до нейната и полял със сода каустик седалките, таблото и волана, за да прикрие следите си.

Докато се прибирал към дома си, двата телефона на масажистката не спрели да звънят. Цанко установил, че я търси нейното гадже Кирил.

За да не предизвика съмнение, му изпратил няколко есемеса с текст „Обичам те!“. Кирил обаче бил упорит и продължил да настоява Василка да му вдигне телефона.

На следващия ден Лазаров пак пуснал съобщение, за да разсее съмненията му. Кирил обаче се усетил, че има нещо гнило.

Причината – Василка пишела с много грешки, а съобщенията били граматически перфектни. Пробвал пак да звънне, но телефонът вече бил изключен.

Притеснен, Кирил подал сигнал в полицията, че няма и следа от Василка. През това време Цанко влязъл в жилището на масажистката и свил лаптоп, фотоапарат и 160 лева, след което поел към Китен.

Във Фейсбук променил местоживеенето си на Лондон и написал статус: “Може двама души да се обичат, но съдбата понякога ги разделя”.

Около три седмици след зверството авери на Лазаров също проникнали в апартамента. Бившият кондуктор им казал, че има за крадене и че нея я няма.

До разплитането на случая се стигнало, след като полицията арестувала кокошкарите. Без много усилия те издали Цанко и казали, че той ги е упътил към празния апартамент на жертвата.

Така на 16 юли 2012 г. Лазаров бил задържан

Той направил пълни самопризнания и не скрил и най-дребната подробност. На следващия ден показал на служителите на реда къде е станало убийството и ги насочил към разчлененото тяло на Василка.

Престъпникът: Разплаках се на третия ден

“Как по тези кокали, които намериха, решиха, че съм я пробол няколко пъти?”, чуди се Лазаров по-късно, когато вече е на съдебната скамейка.

Делото дълго престоява по бюрата на полицаи и прокурори в Смолян, преди да дойде в Пловдив. Окръжната прокуратура тук поиска най-тежкото наказание за Лазаров – доживотен затвор без право на замяна. Заради самопризнанията му обаче делото се гледа по реда на съкратеното съдебно производство.

Така Цанко е осъден на 30 години затвор. „След като убих Василка, се разплаках на третия ден. Не ми се ядеше, не ми се спеше, всеки ден четях вестник „Марица“, за да видя дали са я намерили”, споделя убиецът пред магистратите от Окръжния съд в Пловдив.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text