img

В Пловдив е страшно, фучат линейки, хора падат по улиците

/
/
/
6121 Views

Жълт код за жеги мори пловдивчани днес. Смъртоносният пек изпразни града в следобедните часове, но и отвори работа за спешните медици.

Лекарите са се отзовали на четири сигнала за колабирали граждани в обедните часове. Припаднали на улицата са двама мъже и две жени, съобщава „Марица“, позовавайки се на Районната координационна централа на Центъра за спешна медицинска помощ.

40-годишна жена се свлякла на улицата в пловдивския квартал „Столипиново“. Прилошало ѝ докато вървяла и паднала на тротоара. Свидетели на случилото се веднага се обадили на телефон 112 и до минути на място дошла линейка.

Малко по-късно линейка хвърчала и за 60-годишен пловдивчанин на ул. „Петър Динеков“, който се свлякъл на земята и колабирал заради жегата докато се разхождал. Пак минувачи подали сигнал и извикали помощ.

За още двама са викани линейки, като единият сигнал е от преди броени минути за колабирал на бул. „Шести септември“.

И четирите жертви на адския пек са откарани в болница за прегледи.

Жълт код за жеги е обявен и за утре, когато термометрите направо ще се пръснат. Медиците съветват в часовете със силно слънце да се избягва излизане навън. Ако това е неизбежно, да се пият много течности и да се носят светли дрехи.

„Да си стоят на климатиците вкъщи и да не излизат, особено възрастните хора. Очаквахме повече сигнали, но дай боже да са по-малко и хората да се вслушват в съветите ни“, коментира дежурният в спешната централа.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text