img

Ген. Шивиков: Украинската армия до дни ще се предаде

/
/
/
457 Views

Русия слага край на 8-годишната гражданска война на територията на Украйна. Русия не е агресор в този конфликт, който се провежда от 24 февруари. Крайният победител ще бъде Русия и ще постигне своите цели. Губещият за съжаление е украинският народ, за съжаление. Аз съчувствам и съм съпричастен към техните страдания, както и към мъката, която изпитват невинните жертви, които се дават от украинския народ, защото техният политически елит ще се спаси, той се е подготвил. Те са евакуирали техните членове на семействата. Това коментира бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков за ЕВРОКОМ.

„Властта в Украйна осъзнава, че ѝ наближава краят и виждаме разнопосочните послания на президента Володимир Зеленски, който в зависимост от неговото душевно и психическо състояние един ден казва, че е разочарован от НАТО и се чувства предаден и изоставен от западния свят. Той съжалява вътрешно, че се е доверил и че е въвлякъл в този конфликт своя народ“, коментира ген. Шивиков.

„Другите, които осъзнават, че им остават броени дни, това са бившите паравоенни формирования, сега наименувани „Национална гвардия“, съставени изцяло от доброволци и крайни националисти. Огромната част от тях нямат нищо общо с източна Украйна, повечето от тях са от западна Украйна. Те знаят какво вършиха през тези 8 години, в които има хиляди видеоматериали, с които се гордеят, и показват какъв геноцид са провеждали спрямо своя народ в Донбас, т. нар. Донецка и Луганска народни републики, убийства, изнасилвания, издевателства върху онази част на украинския народ, която се определя като рускоговорящи и с руски етнически корени. Те живееха в мир с цялото общество, но след преврата, който беше извършен с помощта на САЩ през 2014г.“, коментира още генералът.

 

 

„Зеленски е трябвало да знае какво го чака, иначе не е добър знак за него, въпреки че той идва от съвсем други среди. Той не е професионален политик, той е един артист и проявява много добре своите качества по време на своите видеообръщения“, каза още той.

„Ако НАТО предприеме стъпки на решимост като затваряне на въздушното пространство, те ще сложат „въжето на врата“ и предизвикват Третата световна война. Много добре осъзнават, защото всички неолиберални лидери, начело със своя патрон САЩ, обявиха, че не подкрепят Зеленски за затваряне на въздушното пространство, докато трае конфликтът. Войната е започнала – активната и горещата фаза се води на територията на Украйна в противопоставянето и воденето на тези сражения между руската армия и украинските националистически батальони. Редовната украинска армия не води активни бойни действия, тя е в пасивна роля, почти е обградена – едната в близост до Донбас, а другата между Донбас и Киев и е въпрос на дни да свалят оръжието“, коментира ген. Шивиков.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text