img

Георги Георгиев връчи „Зелена карта“ на индийска IT компания, откриват 200 работни места

/
/
/
195 Views

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев връчи зелена карта за административно обслужване от Инвест София на „Тата Кънсълтънси Сървисис България“ ЕООД. Индийската мултинационална компания за информационни технологии Таtа Соnѕultаnсу Ѕеrvісеѕ откри в София център за споделени услуги с близо 200 работни места.

„Много се радвам, че една от най-големите световни IT компании открива свой офис в София, защото това е още едно доказателство, че градът ни създава добри условия за развитие и инвестиции на бизнеса, за което ние от Столичния общински съвет полагаме усилия. Хубаво е, че ще дадете възможност на 200 млади и можещи наши съграждани да прилагат своите знания и умения на световния пазар, а още по-хубаво е, че вашите благотворителни и образователни инициативи ще бъдат насочени към столичните училища“, заяви г-н Георгиев на официалната церемония, в която освен ръководството на компанията участваха и посланикът на Индия в България Санджай Рана, както и Николай Стойнев – председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, главният изпълнителен директор д-р Мария Христова и началникът на отдел „Инвестиционен анализ“ в агенцията Виктор Гусев.

„София е в списъка ни с градове, в които да развиваме дейността си заради високото качество на професионалистите тук. Този офис доказва дългосрочните ни намерения за развитие на „Тата Кънсълтънси Сървисис“ в града и в страната“, заяви на церемонията ръководителят на компанията за България и Източна Европа Прабал Датта. Всички наети в софийския офис на фирмата са българи, жените сред тях са 70%. Те ще работят в сферата на финанси и счетоводство, финансово планиране и анализи. „Нашата компания работи с повечето от най-големите търговски дружества в света. За нас, освен развитието на бизнеса ни е много важно да допринасяме за развитието на местните общности. Точно заради това планираме създаване на програма за подобряване на дигиталните умения на ученици в София“, съобщи Саптагири Чапалапали, изпълнителен директор на „Тата Кънсълтънси Сървисис“ за Европа.

 

„Тата Кънсълтънси Сървисис“ е чacт oт мyлтинaциoнaлния ĸoнглoмepaт Таtа Grоuр – един от най-големите и най-старите в Индия. Дейностите на компаниите в него са многобройни и разнообразни, обхващат сфери от производство на бързооборотни стоки, през електроенергия до самолети. От няколко години Тата Group е собственик и на „Ягуар“ и „Ленд Роувър“.

Caмaтa „Тата Кънсълтънси Сървисис“ cъщecтвyвa oт нaд 50 гoдини и paбoти c няĸoи oт нaй-гoлeмитe мeждyнapoдни компании. Tя имa нaд 528 000 cлyжитeли в 46 дъpжaви пo cвeтa. В София компанията планира да разкрие 300 работни места в сферата на информационните технологии в рамките на следващите 3 години.

Зелената карта, предоставена от Invest Sofia предлага индивидуално административно обслужване на територията на Столична община на инвеститори, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите и на такива, които не са, но отговарят на условията. Специален акцент в инициативата се поставя и върху стартиращите иновативни предприятия, за които не са предвидени общи насърчителни мерки в нормативната уредба.

Източник: 24часа

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text