img

Георг Георгиев разобличи Кирил Петков, че не спазва обещанието си да ходи пеша

/
/
/
513 Views

 

Георг Георгиев разкри, че министър-председателят Кирил Петков не ходи пеша, както заяви самият той. /бел.ред. по този повод дори бяха разпространени кадри как го прави по време на визитата си в Брюксел/.

„По същество това беше второто му обещание, защото първо той каза, че ще въведе зеления сертификат в МС, но това се отложи с 40 дни. Бихме искали сега да разберем дали така ще стане и с неговото ходене без специализиран транспорт и без охрана“, коментира  Георг Георгиев

 

 

Той се включи на живо от фоайето на сградата, където се намира bTV. Лидерът на младежите на ГЕРБ разговаря с Петков за обещанията.

На кадрите се вижда, че Петков е пристигнал с държавен автомобил, охрана от НСО и още два придружаващи автомобила.

 

„Помните ли думите на Кирил Петков, че ще ходи ПЕША? Това беше първото му обещание пред българите, което даде като премиер“, написа малко по-късно Георгиев.

Той разказва как с колегите му от МГЕРБ Николай Алгафари, Михаела Методиева и Георги Георгиев отишли пред БТВ, за да зададат няколко въпроса на действащия министър-председател.

„За наша изненада в 18 ч. Кирил Петков се появи, но не пеш и не без охрана. Каква изненада! Буквално пред входа на телевизията спряха два автомобила на НСО със звукова сигнализация. При опита ни да се приближим до г-н Петков, за да му зададем въпросите си, достъпът до него ни бе отказан. Служители на МВР не ни позволиха да се приближим до министър-председателя, като ни посъветваха да отидем „в приемния му ден”, поясни лидерът на МГЕРБ.

Били подложени на проверка на личните документи. „Въпреки че се намирахме на публично място и демонстрирахме пълно уважение към обществения ред, бяхме питани защо сме там и какво правим. Да, ние разбираме, че институциите вършат своята работа. Ние първи бихме приветствали желанието на Кирил Петков да се движи свободно сред хората, но в неговия случай се оказа, че обещанието му представлява медийна акция. Както ще видите сами от кадрите, които успяхме да заснемем – имаме всички основания да смятаме, че г-н Петков е достъпен, но само когато знае, че някой гледа“, завършва Георгиев.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text