img

Депутат от ГЕРБ призова ПП да спрат да се държат като разсърдено дете

/
/
/
111 Views

ПП-ДБ искат ГЕРБ-СДС да подпишат Механизъм за гарантиране на реформаторската програма на кабинета със 7 гаранции. Според депутата от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев, 7-те точки не са сериозно управленско предложение и по-сериозно би звучало, ако това са 107 точки.

„Защото, когато по един завоалиран начин вървиш към коалиция и търсиш такава, то нейните приоритети не могат да се изчерпат в един лист написан текст“, каза Георгиев пред БНТ.

Той припомни, че в миналия парламент „Продължаваме промяната“ излязоха с декларация, поместена в около минута и казаха, че това е стратегия за управление на държавата.

„Нашата визия, събрана в 140 страници управленска програма, определено не може да бъде поместена в 7 точки“, заяви той.

Advertisement

„Ако те си представят, че в 7 реда, защото това дори не са изчерпателни точки, а 7 реда, че могат да се представи на държавата изход от излизане от кризите, това няма как да бъде сериозно“, каза той.

Георгиев призова да седнат на масата и да преговарят, и, когато ще се коментира коалиция, то по същество да е такава.

„Иначе имаме квазиеднолично управление – това е кабинетът „Денков“, каза Георгиев.

По думите му, ако се стигне до коалиция, съвсем нормално е ГЕРБ да настоява и за промени в състава Министерски съвет. „Те как си представят, че може да стане? Ще управляваме еднолично, ще правим каквото си искаме, ще назначаваме когото си искаме, ще вземаме решения, каквито преценим без да ги коментираме и координираме с никого, и вие ще бъдете единствено длъжни да подкрепяте това, което предлагаме ние, защото то е най-доброто – няма как да стане“, обясни той.

„Те са тези (ПП-бел.ред.), които в последните няколко дни възроптаха около начина, по който се случва работата в Народното събрание. А тя се случва така, именно защото техният инат надделя над политическата далновидност. Аз разбирам, че политическа сила, в която доайенът и най-оптиният ѝ депутат е Настимир Ананиев, няма как да очакваме от нея кой знае колко много прозорливост в решения. Но в крайна сметка те трябва да излязат вече от образа на разсърденото дете“, заяви Георгиев.

Advertisement

Той призова ПП-ДБ, ако искат държавата да бъде стабилна и да излязат от „катастрофата през последните две години“, да сменят тона.

Георгиев не знае дали ще има лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Източник: demokrat.bg

Материалът Депутат от ГЕРБ призова ПП да спрат да се държат като разсърдено дете е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text