img

Домусчиев: В протестна готовност сме! Над 30 000 човека са готови, шият знамена и печатат лозунги

/
/
/
420 Views

Позицията на КРИБ е, че ние също ще останем в протестна готовност. Това заяви председателят на Конфедерацията Кирил Домусчиев на пресконференция на работодателите.

Не изпускай тези оферти:

 

„Искам да видя дали това, което бе обещано на срещата с правителството, ще се случи. Преди няколко месеца пак имахме обещания, включително за разписване на двустранни договори, но това не се случи. Аз и колегите имаме едно тръпчиво усещане, че нещата няма да се случат“, заяви Домусчиев.

Втората причина е, докато не видим, че има разбирателство и компромиси в исканията на нашите колеги от Строителната камера, Транспортните браншови организации, включително и Минно-геоложката камера, докато не видим, че правителството не се вслушва в исканията на тези организации, ние оставаме в стачна готовност“, каза още той.

 

„По наши изчисления, ако протестът на 18 се състои, ще има над 30 000 човека. Това са нашите потвърждения, които правят организация, шият знамена и печатат лозунги. Протестна готовност означава, че може да сменим датата. При всички положения ще изчакаме срещата с транспорта и техните браншови организации“, заяви още Домусчиев.

„Относно цената на ел. енергията разчетите ни показват, че свръхпечалбите са напълно достатъчни, ако се види само какви печалби прави само АЕЦ-а. От друга страна не забравяйте, че увеличените приходи от ДДС в бюджета се дължат и на високите цени в ел. енергията. Виждате от къде идват тези големи приходи и самият износ на ток. Така че с малък процент отива за компенсации. Те не идат от парите за пенсионерите. Това е пълен популизъм.

От своя страна Тодор Капитанов от КНСБ заяви, че и те остават в готовност за протест. „Въпреки днешните разбирателства и предложените механизми, КНСБ е и ще остане в протестна готовност, ако всички тези мерки не се отразят в цените на стоките и услугите за българските граждани. Инфлацията изяде повишенията на минималната работна заплата, така че КНСБ ще настоява за повишаване на минималната заплата“, обясни той.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text