img

До всички шофьори: въвеждат ни нова задължителна винетка

/
/
/
6036 Views

Едни 82 депутати по тъмно и набърже са сменили винетка номер 6.

Късно повдигам въпроса, защото никой не разбра, че изобщо има подобна инициатива в парламента.

Аз съм намерил 15 организации, които са съпричастни и с нито една организация не е съгласувана промяната. Безусловно трябваше да има обществен дебат за това. Това коментира председателят на софийския автомобилен ретро клуб Искрен Миланов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Ще се издават нови удостоверения за техническия преглед и нови стикери за преминат преглед. В стикерите ще се отразява и екологичната група на автомобила. Екологичната група ще се контролира визуално и с чип, който ще бъде вграден в стикера. Стикерът ще бъде поставян на предното стъкло на автомобила (в средата зад огледалото за задно виждане) и ще важи до следващия технически преглед.

„Това е едно от най-големите нарушения срещу автомобилистите. Тази винетка ни я пакетират като грижа за екологията, но зад всяка една винетка стои 1.40 лв. себестойност, която няма кой друг да я плати освен крайния клиент и сложете поне едни 4 лв. куриерски разходи, за да може тя физически да достигне до стъклото на автомобила.

Винетката няма да се сложи по време на техническия преглед. Изглежда тя ще ни бъде внедрена насила, защото не е имало обществено обсъждане“, коментира той.

„Това най-вероятно ще се случи в печатницата на депутата от БСП Петър Кънев, а екологичния ефект от тази винетка ще е отрицателен“, допълни Миланов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text