img

Думите на Лавров вцепениха света, горещите линии прегарят: Войната е срещу САЩ

/
/
/
1671 Views

Специалната операция на Русия в Украйна има за цел да сложи край на безразсъдното господство на САЩ и други западни държави. Руският външен министър Сергей Лавров заяви това в интервю за телевизия Russia-24. Интервюто се цитира от държавната агенция ТАСС обстойно.

Не изпускай тези оферти:

 

“Нашата специална военна операция има за цел да сложи край на безразсъдната експанзия и безразсъдния курс към тотално господство на САЩ, а под тяхно ръководство и на останалите западни държави на международната арена”, каза Лавров.

По думите му такова господство се изгражда и в грубо нарушение на международното право.

 

Като примери Лавров изброява признатата независимост на Косово без референдум, но непризнатия Крим след референдум. Също така и Ирак, бомбардиран на хиляди километри като заплаха.

Сергей Лавров обяснява като несправедливост това, че след като САЩ имат това право, защо се отрича правото на Русия да реагира, когато точно на “нашите граници се отглеждат неонацисти и ултрарадикали, създават се десетки биологични лаборатории за Пентагона, провеждат се експерименти, които са насочени основно към създаването на биологични оръжия – намерени са документи, които не оставят никакво съмнение в това”.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text