img

Дъжд от пари в Разград: Щедър банкомат даде грешка и засипа хората с пачки

/
/
/
1369 Views

Банкомат е зарадвал жители на Разград, давайки им в пъти повече пари от поисканите. Така дори цели семейства са теглили многократно в продължение на часове, докато занулят заредените в устройството пари, пише Труд

За случката с щедрия банкомат, която е от миналото лято съобщи едва днес окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той призова щастливците, да върнат неправомерно получените пари и даде едномесечен срок за възстановяване на сумите. Времето на ултиматума тече от 19 юни.

Тодоров уточни, че сред възползвалите се от техническия проблем в умната машина имало и бизнесмени, при това от голям калибър.

От изявлението му стана ясно, че се знаят хората, пълнили портфейли тогава. Известно им е също, че в едното семейство така е получена сериозна сума.

Според неофициални версии банкоматът вероятно е раздал към 100 000 лв. Смята се, че е станала грешка при зареждането на касетките с различните купюри.

Такова предположение дадоха хора от банковия сектор. Обяснението е, че там, където е трябвало да се сложат банкнотите от по 10 лв., са поставени примерно тези от 20 или 50 лв. Тъй като банкоматът брои банкноти, при поискани 100 лв. той пуска примерно 10 банкноти по 10 лв.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text