img

Д-р Миндов: Има ковид, има и грип, симптомите се припокриват и не можем да ги разделим

/
/
/
722 Views

Тестовете за коронавируса не са меродавни. Хора с категорични симптоми на COVID излизат отрицателни, заяви по Нова телевизия д-р Георги Миндов – председател на Софийското дружество на общопрактикуващите лекари. Той цитира собствения си опит. Лекарят разказа за случай на семейство, в което първо се разболява жената. Тя е била с положителен тест. След няколко дни симптоми проявява и съпругът й, но е с отрицателен тест.

„Аз нямам обяснение. Или първият тест е бил фалшиво положителен, или вторият – фалшиво отрицателен. Някъде има грешка в системата.

Има много хора, които въобще не стигат до тестове. Има родители на деца, които масово отказват да тестват детето си. Нараства броят на заболелите, София вече минава в тъмночервената зона, случаите плавно пълзят нагоре. Надяваме се този тренд да се обърне, но кога ще стане, дали сме в началото или края на вълната, никой не може да каже”, добави д-р Миндов.

Лекрят каза също, че в момента има както разпространение на коронавируса, така и на грипни вируси. „Много са болните, ние не можем да ги разделим кои са болни от COVID и кои от грип. Симптомите се припокриват, въпреки че клиничната картина е различна”, заяви той.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text