img

Ето го и луксозният палат, в който се шири Кирил Петков в София (снимки)

/
/
/
7790 Views

Милионерът Кирил Петков се шири в палат за половин милион на столичната ул. „Цар Шишман“, но доскоро се е ширил във внушителна къща в София.

Палатът е разположен в софийския квартал „Бъкстон“, а на адреса на имота е регистрирана и фирмата на неговата жена – канадката Линда.

 

Към момента семейство Петкови пo незнайно какви причини е решило да напусне къщата от 270 квадрата, колкото три нормални апартамента, и тя се отдава под наем срещу внушителната сума от 1800 евро, или 3500 лева, при това без включен ДДС. В обявата е споменато, че къщата се отдава с частично обзавеждане. Вероятно останалата част от мебелите Кирил и семейството му са взели в апартамента на пъпа на София.

 

От данните за имота става ясно, че е след основен ремонт, има два етажа плюс таван, който също е годен за обитаване. Имотът върви и с място за паркиране за общо 3 автомобила и склад в приземната част от 45 квадрата. На всеки етаж има по една баня с тоалетна. На първо ниво са разположени кухня, трапезария и две дневни помещения тип хол, на второ – три самостоятелни спални и санитарен възел. Към таванското помещение, от което съпругата на Петков – Линда, има и снимки как прави йога, води стълба. Къщата има и тераси, но по-впечатляващ е просторният двор с буйна растителност, морава, външно барбекю, беседка и хамак.

Според брокери реалната цената на къщата към момента би била над половин милион лева, като се вземат предвид имотите, които се продават в съседство. В социалните мрежи на Петков и жена му все още присъстват снимки от предходното им жилище, както и от сбирките им в уединения двор, полети с обилно количество шампанско.

 

Настоящият им апартамент също не отстъпва по лукс

 

на къщата и разполага със задна градина, в която пак могат да се събират с приятели и да гуляят далеч от любопитните погледи на минувачите по улицата. В тлъстата си банкова сметка новоизлюпеният партиен лидер има спестявания за още поне два такива имота. От декларацията му пред КПКОНПИ стана ясно, че на влог в чужбина, без да посочи коя е държавата, той държи 700 000 долара, или 1 120 000 лева. Колосалната сума вероятно е натрупана от предприемаческия бизнес на Петков, но защо е избрал да я съхранява извън България, остава мистерия.

 

У нас банковите му влогове са далеч по-оскъдни. В родна банка е внесъл едва 20 хиляди лева, а в графата налични парични средства в декларацията си, които могат да бъдат и суми в кеш, е писал, че притежава 50 хиляди долара, което е около 80 бона.

 

Съпругата му Линда няма спестявания на свое име и е разбираемо, предвид тлъстата чужбинска сметка на мъжа й. За сметка на това двата семейни автомобила, които Петкови притежават, са вписани на имената и на двама им като собственост, придобита по време на брачния им съюз. Докато бе министър на икономиката в първото служебно правителство на Румен Радев, Кирил, прочул се с прякорите си Харварда и Канадеца, си купи нова кола на марката „Лексус“ за 60 бона. Жена му пък кара английско дамско бижу „Мини Купър“, купено за 13 500 лева, пише „Ретро“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text