img

Ето кога е погребението на кралица Елизабет II

/
/
/
293 Views

Погребението на кралица Елизабет Втора ще се състои в 11 часа британско време на 19 септември в Уестминстърското абатство, съобщава „Скай нюз”. Бъкингамският дворец оповести детайли от събитията в памет на покойния монарх през следващите няколко дни.

Крал Чарлз Трети вече обяви деня на погребението за почивен за цялата страна, за да могат гражданите да почетат Елизабет Втора.

В неделя ковчегът на Елизабет ще бъде пренесен от Балморал в замъка Холирудхаус в Единбург.

В понеделник тялото ще бъде преместено в историческата катедрала „Сейнт Джайлс“ в центъра на Единбург. Там ще остане 24 часа, а близките ѝ отново ще могат да отдадат почит. 

Във вторник тялото ще бъде превозено до Бъкингамския дворец. Най-вероятно със самолет.

В сряда започва поклонението. Ковчегът ще бъде преместен в Уестминстърското абатство, след като премине през Лондон, предаде „24 часа“. Очаква се да се съберат над 1 милион души. Полицията в Лондон вече отмени всички отпуски.

Между 16 и 18 септември започват да пристигат държавни глави и роднини от цял свят за погребението, което ще е на 19 септември в Уестиминстърското абатство. Първоначалният план е лафетът с ковчега да бъде теглен от моряци, а не от коне. До службата ще бъдат допуснати 2000 човека и ще бъде предавана пряко по телевизията.

На 19 септември ще бъде обявен национален траурен ден и никой няма да работи. Тялото ще бъде преместено в параклиса „Свети Георги“, който е близо до главния, където Елизабет ще бъде положена до родителите си и праха на сестра си Маргарет. По-късно там ще бъде преместено и тялото на покойния ѝ съпруг принц Филип.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text