img

Ето коя е Христинка Иванова, притискана от Радостин Василев да предаде Слави TV

/
/
/
285 Views

“Да!”. Това беше единствената дума, която депутатът Христинка Иванова каза на вчерашната пресконференция на “Има такъв народ”.

Макар изявата ѝ да беше кратка, именно това събитие я изстреля във фокуса на общественото внимание.

.

В записа, който беше почти единствената възможност на аудиторията да чуе гласа на Иванова, тя казва: “Аз мога да си отида и на село”, обяснявайки, че не държи на всяка цена да остане в Народното събрание.

Откъде обаче идва депутатката и с какво се е занимавала там?

Политическата кариера на Христинка Иванова тръгва от Долна Митрополия в далечната вече 2007 година, съобщава БНТ. Тогава Иванова е част от листа, но за местни избори и от името на НДСВ. Няколко години по-късно – през 2013 г., името ѝ вече се свързва с друга партия – основаното от Меглена Кунева движение “България на гражданите” – като общински председател за Долна Митрополия.

След като става част от “Има такъв народ”, Христинка Иванова влиза в листите за парламентарните избори миналата година, но на неизбираемо място. След като доскорошният ѝ съпартиец Радостин Василев е избран за спортен министър обаче, на негово място в парламента влиза Венцислав Петков. След като и той е изтеглен от Василев към Спортния тотализатор, редът за депутатско място идва на следващия в листата на “Има такъв народ” – Димчо Дешев. Той обаче се отказва, което се превръща и в шанс за Христинка Иванова.

Като народен представител, Иванова е член на две комисии – по въпросите на децата, младежта и спорта и по земеделието, горите и храните. Международната ѝ дейност пък включва участие в цели шест групи за приятелство – с Австралия, Египет, Канада, Колумбия, Швейцария и Япония.

Макар в сайта на парламента да няма никаква информация за нейния трудов стаж, проверка в онлайн пространството показва, че преди да влезе в голямата политика, Христинка Иванова се е занимавала с организиране на семейни тържества, както и на ритуални обреди. И тази част от биографията ѝ се реализира в Долна Митрополия.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text