img

Живакът скача до 40 градуса през новата седмица

/
/
/
276 Views

В началото сме на поредица слънчеви и топли юнски дни.

В неделя все още ще подухва прохладен североизточен вятър, но температурите следобед ще са в интервала от 25 до 30 градуса, предава NOVA. Ще има лека и ненатрапчива облачност, но валежи са слабо вероятни.

По планините слънцето ще преобладава и ще създава условия за туризъм. На изолирани места в масивите на югозапад е възможно да се образува по-плътна облачност следобед и да препръска за кратко. Температури – между 12 и 19 градуса.

По морския бряг – слънчева неделя с лека следобедна облачност тук-там, без валежи. Температури – до 26 градуса. Морската вода – 22-23 градуса, вълните ще са с около метър максимална височина.

В понеделник слънцето още по-категорично ще ни напомня, че истинското лято е близо. Температурите ще се повишат още малко и в най-топлите райони у нас термометрите ще се колебаят около 30-32 градуса.

Най-дългият ден в годината е вторник и той дава началото на астрономическото лято. Дневните температури ще продължат да вървят нагоре, но се повишава и вероятността от следобедни гръмотевични бури в западните райони.

От четвъртък нататък се очертава горещо време с дневни температури около 30-35 градуса, като в най-топлите части на страната термометрите вероятно ще чукнат стойности около 40 градуса. В четвъртък се очакват и превалявания в часовете следобед и вечерта.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text