img

Журналист: И каква е алтернативата? Пак ли ГЕРБ и ДПС?

/
/
/
302 Views

Намираме се в ситуация на развод и тогава трябва да прибереш ножа и пистолета, за да не злоупотребиш с тях. Това заяви в сутрешния блок на bTV журналистът Петър Карабоев по повод напускането на ИТН от управляващата коалиция и искрите ѝ с доскорошния ѝ партньор в лицето на „Продължаваме промяната“.

Карабоев направи коментар за вчерашното изслушване на външния министър Теодора Генчовска във връзка със Северна Македония, в резултат на което се стигна и до предложението на опозицията да поиска оставката на председателя на НС Никола Минчев.

Всичко това беше един много грозен театър. С възторга на ИТН и тропането на опозицията върху банките върху Външното министерство беше хвърлена ядрена бомба, тъй като министър Генчовска си позволи да разгласи класифициран документ, което е недопустимо в средите на дипломацията, обясни журналистът.

Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова, която също бе гост в студиото, уточни, че председателят на парламента се избира и освобождава с обикновено мнозинство и 120 гласа биха били достатъчни Никола Минчев да загуби председателското си място още днес.

Във връзка с решението на МС да предостави всички въпроси, касаещи членството на Северна Македония на Народното събрание, доц. Киселова изрази становище, че по този начин изпълнителната власт изземва част от дейността на МВнР и я предоставя на законодателната власт.

Това показва, че има сериозен проблем по начина, по който функционира правителството, посочи конституционалистът.

По отношение на предстоящия вот на недоверие доц. Киселова разясни, че що се касае до конкретните мотиви, те се съдържат в цифрите по адрес на инфлацията и намалените инвестиции.

Тогава журналистът Петър Карабоев взе отношение по темата и риторично попита каква алтернатива ни остава, ако вотът на недоверие мине и свали правителството на Кирил Петков.

И каква е алтернативата? Преди две години българският народ ясно каза, че не иска повече това управление на ГЕРБ и ДПС. Къде е лъчът светлина за алтернативата?, коментира Карабоев.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text