img

Забравете хаповете! Вижте лековете на баба Ванга за редица болести

/
/
/
518 Views

Баба Ванга вече много години не е на този свят, но е оставила много ценно наследство, с което продължава да помага на хората. Тя не е правила само предсказания, обиколили България и света, но и е лекувала всякакви болести само с помощта на билки. Вижте какво препоръчва петричката врачка при различни болести, сред които анемия, астма и безсъние, пише edna.bg.

Модерната медицина започва именно с използването на билки за заздравяване на рани и упойки. Какво обаче било толкова уникално в рецептите на баба Ванга?

Тя е „предписвала“ комбинации от билки, които са изумявали дори най-вещите знахари.

Баба Ванга е препоръчвала не толкова популярни растения, чиито свойства не са били известни и широко употребявани. Не признавам лечение, при което трябва да се пият по 20-30 билки наведнъж, казвала е тя.

При лечения с билки най-много препоръчва хората да се поливат с вода, в която са сварени билките. Причината – лечебното им действие най-добре прониква през кожата на тялото. Нейните препоръки по-скоро подпомагат, отколкото отричат традиционните методи за лечение.

Но тя смята, че прекаленото вземане на лекарства е вредно, защото те затварят вратата, през която да влезе природата чрез билките и да възстанови нарушеното равновесие в заболелия човешки организъм.

Ето само някои от рецептите срещу бича на 21 век – алергиите, астмите и безсънието.

Алергия
1 ч.л. сух пелин се накисва за 1 вечер в 1 ч.ч. студена вода. На следващата сутрин се прецежда и се пие 3 пъти на ден след ядене по 1 с.л. с малко мед. За децата: по 1 ч.л. Профилактично: да се пие по 1 чаша пелиново вино, особено през пролетта.

Астма

40 глави арпаджик се попарват с вряла вода, докато омекнат. Задушават се в половин литър зехтин. Смачкват се. От това пюре болният взема на гладно по една супена лъжица сутрин и вечер.

Да се пие чай от цвете на подбел и да се обърне внимание на носоглътката.

АСТМА (детска)
Да се изсуши цвят от подбел, после да се свари (1 стиска на 2 л вода) и с водата детето да се полее. След банята да се измаже с мед и ракия.

40 листа подбел да се накиснат в силна ракия едно денонощие. Първата вечер се налага 1 лист на гърдите на детето, втората – 1 лист на гърба и така се редува, докато се свършат листата. Процедурата да се прави само в късна есен.

При начален стадий -прави се крем от счукан аспирин и чиста свинска мас. Налагат се гърдите на детето 10 дни.

Безсъние
Да спи на възглавница, напоена с изсушено горско сено.

Да се взема по 1 с.л. мед всяка вечер преди сън. Или по 1 с.л. захар и веднага след това 1 чаша вода всяка вечер преди сън.

Събират се през месец май стебла от дивия червен мак заедно с корените и цветовете. Измиват се корените добре и цялото стебло изсушавате на сянка. Пълни се възглавничката и се спи на нея.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text