img

Загадка, която побърка всички и взриви мрежата СНИМКИ

/
/
/
785 Views

Една добра гатанка може да накара всекиго да загуби съня ви, търсейки отговора й. Затова от jenata.blitz.bg многократно сме предизвиквали наблюдателността на мнозина, предивиквайки ви с всевъзможни задачи.

Така например преди време от jenata.blitz.bg публикувахме снимка на жени, която озадачи целия свят. Освен това ви показахме фотос, на който има телефон, но оказа се, че почти никой не може да го види.

Сега от jenata.blitz.bg попаднахме за друга задача, която взриви социалната мрежа.

И така – погледнете тази илюстрация. На нея 4 чаши, всяка от която е обозначена с номер, а отгоре има кана, пълна с кафе.

Кафето се налива от каната, надвиснала над четирите чаши. Коя от чашките първа ще се напълни с горещата напитка?

Първите две чаши имат по-къси тръби от другите две, така че вероятно сте се изкушили да мислите, че първо ще се напълни чаша номер 4, а после 9, 7 и 5. За съжаление това не е правилният отговор.

Такива гатанки обикновено изискват мислене извън рамката. Може да се изкушите да мислите, че отговорът ще бъде, че всички чаши ще се напълнят с кафе едновременно. Съжаляваме, но и това не е правилният отговор.

Можете също така да предположите, че може би няма достатъчно кафе, което означава, че някоя от чашите няма да се напълни с кафе. Става по-топло, но нека просто кажем, че и това не е верният отговор. Никога не сме уточнявали колко точно кафе има първоначално.

 

Не се притеснявайте, ще ви дадем верния отговор…

Не е сложно. Просто погледнете внимателно илюстрацията отново.

Верният отговор е, че първо с кафе ще се напълни чаша номер 5. Това е така, защото всички останали чаши няма да се напълнят с горещата напитка, защото тръбите, водещи до тях, са блокирани в даден момент. / jenata.blitz.bg

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text