img

Заснеха как възпитателка бие и влачи дете в детска ясла

/
/
/
454 Views

„Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина – в това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък”.  Според родители детето им е било удряно и дърпано от възпитател. NOVA съобщи, че има и кадри от въпросната случка, които били отказани, тъй като достъп до тях имат само полицията и ръководството на детското заведение.

Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ „Мечо Пух“ в София това е трети пореден случай на инцидент с дете. 

Последният е от 16 юни. „Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинската сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало 4 деца. Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми, го огледах – видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението“, разказа Атанас Йончев, родител на момченце.

„На кадрите, които изгледахме заедно със заместник-кмета, се вижда как детето ни бива влачено за ръката. Когато се опитва да избяга, бива влачен по корем. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано – психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци“, разказва майката на момченцето.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text