img

Знаете ли колко струва номер на кола с 4 еднакви цифри?

/
/
/
283 Views
Заможните собственици на лъскави автомобили, известните личности, хората, обичащи да парадират с финансовите си възможности и социалната си класа, обикновено държат на уникалния регистрационен номер на колата си, който е лесен за запомняне и прави впечатление. Вероятно виждат в него признак на лукс, както и го възприемат като отличителен белег за социалното им положение и финансовите им възможности.

Наистина ли е толкова скъпо и недостъпно ли е за обикновения човек да има регистрационен номер с повтарящи се цифри? Колко струва номер с 4 еднакви цифри у нас? Докато преди няколко десетилетия придобиването на такъв номер се дължало основно на връзки и контакти, днес този вид номера просто се купуват и за тях има официален ценоразпис. Удоволствието се заплаща, но цената далеч не е недостъпна и много собственици на автомобили биха могли да си я позволят, ако особено много държат да се хвалят с регистрационен номер, който се отличава. Вижте цените, валидни от 1 януари 2021 година.

Колко струва номер с 4 еднакви цифри за колата ви и как да запазите вашия, ако вече сте горд собственик на такъв?

Oт 1 януари 2021 година всеки собственик на превозно средство може да запази табелите на регистрационния си номер при подаване на заявление за прекратяване на регистрацията на моторно превозно средство, за да ги използва за новото си возило от същата категория, като заплати такса за запазване в следния размер:

  • 300 лв. за автомобили с четири еднакви цифри,
  • от 100 до 1000 лв. за запазване на други табели според спецификата на цифрите им.

Собственикът има 1 месец време да регистрира новото си возило с любимия си регистрационен номер, като си използва старите табели, които следва да се съхраняват в този срок в отдел „Пътна полиция“ при СДВР.

Какво обаче се случва и какви са цените, ако до този момент не сте притежавали специален регистрационен номер с цифри по ваш избор, с комбинация от повтарящи се цифри или с 4 еднакви цифри? Колко ще ви струва номер с 4 еднакви цифри за колата ви? Таксите за това удоволствие се запазват и не са променяни. Те са следните:

  • За регистрационен номер с четири еднакви цифри трябва да си приготвите сумата от 1500 лв.;
  • За комбинация от цифри: „аа-вв“; „ав-ва“; „ав-ав“, където „а“ и „в“ са числа от „0“ до „9“, както и за избор на 4 цифри, които обаче не са еднакви – 300 лв.
  • В случай, че държите да изберете не само 4-те цифри, но и две от буквите на регистрационния ви номер, пригответе си солидната сума от 7 000 лв.

Докато комбинацията от 4 еднакви цифри на цена от 1500 лв. не е непостижима за много шофьори, които държат на този отличителен белег на возилата им, то цената за избор на 4 цифри и две букви, която е внушителните 7 000 лв., вероятно е достъпна за малцина, докато за средностатистическия българин е невъзможен лукс, поради което не са много автомобилите по българските улици, на чиито регистрационни табели виждаме подобен избор от цифри и букви.

Знаете ли кой е най-скъпият регистрационен номер на автомобил?

Ако колко струва номер с 4 еднакви цифри или с цифри по избор ви се струва скъпо, вижте колко струва най-скъпият регистрационен номер. Той съдържа само и единствено цифрата „1”, закупен е за внушителните 14 милиона долара на търг и е собственост на Саеед Абдул Гафар Коури.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text