img

Знакова среща в Бояна: Ето с кого се договаря Денков

/
/
/
74 Views

Министър-председателят и ръководителите на службите на военните аташета, които са на подчинение на Служба “Военно разузнаване”, се срещат в резиденция Бояна в присъствието още на министъра на отбраната Тодор Тагарев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщава БНТ.

Според информацията на МО, понастоящем имаме 26 служби на военни аташета, които са акредитирани в 45 страни от Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

Преди дни през “Политико” съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че “България трябва да даде приоритет на реформата в своите специални служби и да отстрани подкрепяните от Русия агенти, ако се надява да успее в плановете си за изкореняване на организираната престъпност и корупцията”.

Самите шефове на специалните служби бяха изслушани от НС преди седмици, отричайки техните назначения да се съгласуват с чужди посолства.

Въпросът стана актуален, след като на запис от национално съвещание на ПП си чуват обсъждания за смени в ръководствата на службите след съгласуване с посолства.

Advertisement

ПП-ДБ внесоха в предходното НС предложения за законодателни промени, според които ръководителите на ДАНС, Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО), Служба „Военно разузнаване“ (СВР) и на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) да се назначават от Министерския съвет по предложение на министър-председателя вместо с президентски указ.

Източник: demokrat.bg

Материалът Знакова среща в Бояна: Ето с кого се договаря Денков е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text