img

Ива Митева с таен бизнес, печели по 700 бона на година

/
/
/
2948 Views

Председателката на парламента Ива Митева не разчита единствено на държавата си заплата, за да води охолен начин на живот. Шефката на Народното събрание е съдружничка в крупна фирма за ремонт на специализирани машини и строителни дейности, регистрирана още преди 20 години в родния ѝ Разград.

В дружеството „МИД 2000“ Ива има дял заедно със своите родители Пенка и Йордан. Отделно акции притежават и още двама души от тяхното обкръжение – Дяко Дяков и Илиян Ненов. Очевидно фирмата, чийто капитал е едва 5 хиляди лева, се развива повече от успешно и носи солидни печалби на своите собственици. От финансовия отчет на „МИД 2000“, публикуван на официалния сайт на Агенцията по вписванията, се вижда, че за 2019 г. приходите възлизат на 781 хиляди лева. За предходната 2018 г. са били незначително по-ниски – 722 хиляди лева

 

Митева е юрист по образование и не е ясно какви са познанията ѝ в сферата на бизнеса и машиностроенето. Нейната майка Пенка, която също има дял във фирмата, пък е бивша дългогодишна учителка по български език и литература в механотехникума и eзиковата гимназия в Разград.

 

В закрития бързо 45-и парламент се появи с щерка си и охрана в катедралата „Св. Александър Невски“, облечена в костюм на „Шанел“ за няколко хиляди лева.

Като шефка на НС протежето на Слави Трифонов ще прибира заплата по над 6 хиляди лева месечно, отделно от бизнеса си. Освен това тя е преподавател по право в Нов български университет, откъдето също взема добро възнаграждение.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text