img

Извънредно! България вдигна армията на учения с бойни стрелби

/
/
/
523 Views

Предстои придвижване на личен състав и военна техника по пътната инфраструктура на страната във връзка с провежданите учения на Българската армия. Това съобщават от Министерството на отбраната.

 

 

Военни ще се придвижват от Стара Загора, Хасково, Ямбол, Благоевград, Враца и Смолян през Хасково до полигон “Корен” за участие в учебни бойни стрелби на полигона.

Придвижване ще има и по железопътната мрежа, съобщават от Министерството на отбраната.

 

Планирана е полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана, която е започнала на 6 март и ще продължи до 18 март. За целта ще се извърши придвижване на личен състав и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен транспорт.

На 13 март придвижването по пътната инфраструктура ще бъде по маршрути от градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Благоевград, Враца и Смолян през Хасково до полигон “Корен”. На 18 и 19 март след завършване на полевата подготовка ще се извърши придвижване на военнослужещите с участвалата военна техника обратно по посочените маршрути по пътната инфраструктура и с железопътен транспорт.

От МО съобщават още, че формирования от Съвместното командване на специалните сили (СКСО) до края на март ще провеждат стандартна полева подготовка на ротационен принцип в Учебния тренировъчен комплекс “Црънча”. Техника на СКСО ще се придвижва по републиканската пътна мрежа всеки понеделник и петък от Пловдив до Црънча и обратно.

В съответствие с предварителен полетен план до 18 март се предвиждат полети на вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа от Румъния до учебен полигон “Ново село” и обратно. Полетите ще бъдат изпълнявани в рамките на съвместната българо-американска подготовка “Joint Training” на учебен полигон “Ново село”, посочват още от военното министерство.

Тя се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина, предава plovdivnow.bg. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в подготовката на ротационен принцип. В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, отбелязват от МО.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text