img

Извънредно: Мария Габриел отправи сериозен призив към всички българи

/
/
/
83 Views

Предупреждаваме българите да избягват региона, в който се развиват действията. Оставаме на разположение и следим ситуацията в Русия ежеминутно.

Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Тя добави, че за момента ситуацията е част от вътрешните работи на Русия, а решение на президента е дали да свика Консултативен съвет за национална сигурност.

В официално съобщение на интернет страницата си от МВнР предупреждават българските граждани да избягват пътувания в Русия, във връзка с информация за военно напрежение в района на Ростов и риск от безредици в страната. Ако присъствието ви на територията на Руската федерация не е от изключителна важност, съветваме да преосмислите своите планове, допълват от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected]; и към Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург на следните телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected].

Advertisement

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция „Ситуационен център“: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Материалът Извънредно: Мария Габриел отправи сериозен призив към всички българи е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text