img

Извънредно: Правителството на крак: Кремъл отправи ледено предупреждение към България

/
/
/
2638 Views

“Готови сме за сериозно противопоставяне в енергийната сфера”, посочи още тя

 

 

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова с предупреждение, заради евентуален износ на оръжие и боеприпаси за Украйна. Според нея подобни действия ще доведат до отрицателни последици в отношенията между България и Русия.

 

“Министерството на отбраната на Русия предупреждава луди глави, замаяни от антируската пропаганда, че унищожаване на чуждестранни наемници, пристигащи в Украйна, ще се продължи.
Бих искала да предупредя официалните български власти, че доставките на оръжия (включително от съветски произход) и бойни припаси за украинските националисти едва ли ще добави оптимизма за двустранния диалог, който засега и без това е влошен”, посочи посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова във видеозапис, разпространен на официалната страница на дипломатическата мисия във Facebook.

“Във връзка с засягащите българското общество въпроси, свързани с доставките на руското гориво в страната, бихме искали да подчертаем, че Русия винаги е била надежден гарант на енергетическата сигурност от световно ниво. Ние високо ценим това реноме, макар че сме готови за сериозно противопоставяне в енергийната сфера. Засега доставките на енергоносители в България се извършват непрекъснато и в пълен обем”.

“Продължава специалната военна операция на Въоръжените сили на Руската Федерация по демилитаризацията и денацификацията на престъпния киевски режим, който в продължение на осем години води война срещу населението на Донецката и Луганската Народни Републики. След идването на националистите на власт в Украйна се провеждаше пълноцената мащабна подготвена и управлявана от западните специалисти кампания за масовата украинизация на населението, насочена, преди всичко, срещу рускоговорещите граждани на страната”.

“Дискриминиращата политика на Киев накара носителите на руския език и култура да скриват убежденията си предвид заплахата от наказателно преследване. Днес неонацистите продължават дейностите, насочени към пълно или частично унищожаване на рускоговорещото население, фактически, геноцид. На 14 март Въоръжените сили на Украйна нанесоха по центъра на Донецк удар с използване на касетъчни бойни припаси, забранени от международното право. Ракетата беше свалена от силите на ПВО, благодарение на което се получи да се изгбегнат катастрофални жертви. Въпреки това, 21 души са загинали, 28 души са сериозно ранени, включително деца, жени и възрастни. Съжаляваме, че западните медии заобиколиха тази трагедия, редки съобщение започваха с думите “според непотвърдени данни на Министерството на отбраната на Русия”. Този едностранен подход на медиите, за съжаление, се прилага отдавна”, посочва руският посланик.

При това публикацията на италианския вестник „La Stampa“ представя снимката със загиналите след обстрела в Донецк като снимка от Киев, което е пример на особен цинизъм. На 13 март с високоточно оръжие беше нанесен удар срещу военните обекти на ВС на Украйна, където се подготвяха за участие в боевете срещу Русия чуждестранни наемници. В резултат бяха ликвидирани около 180 главорези, както и голяма партида на оръжие.

По думите й на 16 март бойците на батальона „Азов“ са взривили сградата на драматичния театър в Мариупол. Неонацистите са задържали заложници в долните етажи на сградата, горните ги използваха като огневи точки. При това руската авиация не изпълняваше задачи, свързани с удари по наземните цели в град Мариупол, сградата на театъра никога не се разглеждаше като цел. Опитите да се обвини Русия в този удар е старателно подготвена провокация.

Престъпният киевски режим и националистите вече неведнъж се опитваха да нанесат щети на ядрените обекти в Украйна. Тези действия при пълна подкрепа от страна на САЩ и НАТО заплашват не само Русия, но и цялата европейска сигурност. Атаките срещу собствените си ядрени обекти стават всъщност “визитна картичка” на украинските националисти. Остава заплаха от диверсия спрямо експерименталния реактор в Харков, където, според информацията на разузнаването на Русия, се е правил опит за създаване на “мръсно ядрено оръжие”.

В контекста на провежданата от ВС на Русия специална операция в Украйна отделни представители на местния елит прокарват тезата за необходимостта да се разграничи руският народ от Президента на Руската Федерация Владимир Путин. Тази “нова” теза на западната пропаганда е добре позната още от периода на Великата Отечествена война. Фашистките агресори безуспешно тиражираха подобни неща на окупираните територии с цел да деморализират населението и го подтикнат към сътрудничество. Да напомня, че на президентските избори, състояли се на 18 март 2018 г., 76,69% от гласувалите избраха за държавен глава Владимир Путин. Днес подкрепата на Президента надхвърля 70%, и този показател на доверието на руските граждани продължава да се увеличава на фона на натиска върху Русия от страна на колективния Запад.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text