img

Изгубените 70000 евро били в несесер с изписани 4 имена отгоре. Пенсионерите събирали парите за сина си

/
/
/
687 Views

реди дни ви съобщихме за столичанин, който намери и върна крупна сума пари на семейство от Стара Загора. Днес ви представяме още подробности от първо лице за тази случка.

Когато изгубили несесера с 4 изписани имена, се отчаяли – “Изгубихме живота си“. Предложили на Симеонов част от парите, но той отказал: “Не съм ги заслужил“

70 000 евро – от толкова се е отказал 39-годишният Владимир Симеонов, за да ги върне на възрастна двойка от Стара Загора.

Той намира парите случайно един следобед на паркинг пред строителен обект в столичния квартал “Бояна“. Минава оттам ежедневно, но в този ден намира несесер на земята. Решава, че може би е на някого от работниците в района, и очаква вътре да намери стандартното – телефон, лични документи, ключове, малко пари.

Парите обаче не са никак малко – 140 000 лева в евро, а в несесера няма нищо друго.

Единственият “жокер“ са четири изписани имена от външната му страна. Владимир Симеонов предостави снимки на “24 часа“.

Мъжът започва да търси начини да се свърже със собствениците на несесера, като качва информация във фейсбук групата на квартал “Бояна“ в София.

Два часа по-късно Владимир отново е на паркинга пред строежа, когато вижда възрастна двойка. Хората са с кола, но стоят извън нея под дъжда. Отива при тях и ги пита дали може да им помогне с нещо, а те му отговарят: “Ние изгубихме живота си“.

Двойката се оказва собственик на изгубения несесер, а изписаните на него имена – тези на внуците им.

Парите събирали дълго, за да купят с тях апартамент в България за сина си, който живее в САЩ заедно със съпругата и децата си.

“Явно България им липсва и искат да се върнат тук. А родителите му са решили да помогнат, като им купят апартамент, където да живеят“, разказва Владимир.

Той твърдо отказва парите, които те му предлагат от благодарност “Разбира се, че отказах парите. Казах му: “Аз можех да злоупотребя с всичките, ако съм искал. Но не съм ги заслужил. И едно евро да искате да ми дадете, първо ще направя нещо за вас и чак тогава може да ми платите. Но просто така не бих ги взел“, казва мъжът.

Хората дори не преброяват парите, когато получават несесера си обратно. Само проверяват дали са вътре, след което мъжът предлага част от тях на Владимир.

“В първата минута не си казахме нищо. Беше едно неловко мълчание, в което не знаех какво се случва. Чак след като отказах предложените пари, нещата се поуспокоиха и си разменихме две приказки.

Не вярваха, че може да има такъв човек и че това може да се случи. Бяха се надявали никой да не е намерил несесера и той още да стои на мястото, където го бяха изгубили“, обясни Владимир.

Симеонов има бизнес и се гордее, че е съпруг на известна пародонтоложка и имплантоложка. Разказва, че семейството и близките му не са лишени от нищо, но и че не би се полакомил да вземе пари, които не е изработил сам.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text