img

Йотова бясна на ПП-ДБ: Направиха опит да се набъркат в независимата съдебна система

/
/
/
79 Views

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че няма да коментира избора на Борислав Сарафов за изпълняващ функциите главен прокурор, тъй като това решение е изцяло в правомощията на съдебната власт и съдебните кадровици са в правото си да решат какво да правят оттук нататък.

„За мен, обаче, беше учудваща реакцията на една от партиите, която снощи направи опит да се набърка в независимата съдебна система, което не ме изненадва“, каза Йотова.

Вчера от ПП-ДБ призоваха и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да подаде незабавно оставка. В противен случай министърът на правосъдието Атанас Славов ще предприеме всички възможни действия за преразглеждане на решението за избора на Сарафов, заявиха от коалицията, предаде БНТ.

„България има нужда от истинска съдебна реформа. Подмяната на Гешев със Сарафов е фарс, а не реформа“, се посочва в декларацията на ПП-ДБ.

Източник: demokrat.bg

Материалът Йотова бясна на ПП-ДБ: Направиха опит да се набъркат в независимата съдебна система е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text