img

Кирил Петков: Може би хората с майбаси имат проблем с Асен Василев

/
/
/
576 Views

Министърът на икономиката Кирил Петков коментира острия тон на „Има такъв народ“ към служебния финансов министър Асен Василев.

По думите му той е останал изключително разочарован да чуе критиката, отправена от Тошко Йорданов: „Звучеше като някаква жълта преса. Не знам защо това го направиха. Бях учуден и разочарован да видя, че за такъв качествен човек може така да се говори и то от трибуната на Народното събрание“.

Петков допълни, че Василев е изключителен професионалист и добави, че ако не го оценяват, то тогава не биха могли да оценят и неговите икономически стратегии. Затова не би влязъл като министър в правителство на ИТН.

Министърът обърна внимание, че сега НАП се е фокусирал към компаниите с големи обществени поръчки и много пари в сейфовете. Според него „хората с майбасите“ имат проблем с финансовия министър и не искат той да остане на поста в редовен кабинет.

„За мен той направи уникален бюджет. И на пенсионерите дадоха пари, не се взе от учителите и здравните работници, взе се от майбасите.

Така че хората с майбасите имат проблем с неговото оставане. Ако сте я купили с иновативен бизнес – браво, но ако сте били част от системата и сте усвоявали средства, и не искате да се види как тези средства отиват при вас, и стреляте към финансовия министър, това за мен е много жалко“, допълни Петков.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text