img

Кирил Петков пръсна 400 бона по най-голямата си дъщеря (Снимки):

/
/
/
475 Views

Премиерът Кирил Петков е горд баща на три дъщери и любящ съпруг на съпругата си Линда. И като всеки грижовен татко не се скъпи да даде мило и драго за доброто на децата си.

Така според изчисленията той е инвестирал близо 400 000 лв. в светлото бъдеще на най-голямата си дъщеря .

Образованието на Ванеса в един от най-престижните университети в света и коства на баща й крупната сума.

До няколко месеца предстои девойката да се дипломира в специалността „Биомедицинско инженерство“ в университета в Ню Йорк. Справка показва, че годишната такса за обучение там възлиза на 30 600 долара,  или близо 54 хиляди български лева. Това е сумата, която включва единствено и само семестриалната такса. Извън нея остават всички лични и битови разходи, които има всеки студент. Ванеса следва в Ню Йорк от 2018 година насам. Освен сумата за таксите към ВУЗ-а допълнително й осигурявал пари за луксозна квартира, живот и забавления. 

Преди да кандидатства в Щатите, в продължение на една година Ванеса била изпратена от родителите й в Канада, за да се подготви за обучението на английски език и да се адаптира да бъде далеч от семейството си сама на друг континент. Тя била ученичка в частното училище Сейнт Майкълс,  което се намира в Саанич,  най-голямата и най населена община в областния столичен район и остров Ванкувър. Ванеса е живеела в интерната към училището до завършването й . Престоят ти там в рамките на една година струва 64 000 долара на семейния бюджет, Или около 112 хиляди български лева.

Кирил Петков дъщери

Преди да замине за чужбина, щерката на Петков учила в столичната математическа гимназия. От малка баща й я насочил към точните науки.  Той стоял и зад избора на специалност за висшето образование. Неслучайно настоявал да учи за биоинженер, тъй като е  известно, че притежава компания за пробиотици, хранителни добавки, в която са необходими точно такъв тип специалисти.  Очевидно плановете му са били да я приобщи към семейния бизнес, но Ванеса се дърпала и настоявала, че ще се занимава с  изкуство. Имала идея да прекъсна образованието си и да замине за Флоренция, където да пише книга. Баща й обаче порязал мечтите, като заявил че в такъв случай няма да я издържа и ще се наложи да работи като сервитьорка, за да се препитава.

Дипломирането на премиерската щерка вече чука на вратата. Тя междувременно не си губи времето и вече създава свой бизнес. Ванеса основала компанията VP Circuits  със седалище София, в която противно на очакванията няма нищо общо с биоинженерството и науката, а извършва медийни и рекламни услуги, писа „Ретро“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text