img

Кирил Петков спи в бунгало за 400 лева на нощ

/
/
/
357 Views

С 400 лева на нощ ще се бръкне премиерът Кирил Петков, ако реши да спази препоръките на НСО и летува не по дивите плажове, а в добре уредената резиденция на властта „Евксиноград“ край Варна. Толкова струва вече наемът за една нощ на най-пазеното бунгало в престижния курорт – т.нар. Слънчево, което повече от десетилетие бе „запазено“ за екс миниистър-председателя Бойко Борисов.

Наскоро Петков бе засечен от будни папараци да се припича със съпругата си Линда на плажа в Царево, за изключително неудобство на държавните гардове. Въпреки че не е разписано по закона за НСО, службата има вътрешни правилници, по които действа за охраната на здравето и живота на поверените й лица, включително когато те са по бански.

Според отлично информирани източници на Lupa.bg Кирил и Линда Петкови все пак са склонили да прекарат част от лятната си почивка, в случай, че геополитическата и икономическата ситуация в страната им позволят, в резиденцията на Северното Черноморие.

Там цените, в сравнение с миналото лято, са леко повишени и изглеждат непосилни за обикновения българин.

Цените там стигат до 600 лева на нощ за наем на вила „Кипарис“, но стая в хотел „Манастира“ в топ сезона е далеч по-приемлива за джоба на средната класа – 180 лева.

Далеч по-евтино остава за депутати и министри да се отправят на юг – в Слънчев бряг, където базата на Министерския съвет приема летовници за между 50 и 150 лева, при това по новия ценоразпис, обявен от „Дондуков“ 1.

По джоба на почти всеки е да прекара 1-2 нощи в Дом номер 2 на станцията, като стаята там излиза по 25 лева на калпак в пика на летния сезон. В цената влизат и ползването на шезлонг, чадър, паркинг, интернет и закуска.

За сравнение, единствената база на Народното събрание – тази във Велинград, държи по-висока миза с цени на нощувка до 160 лева за апартамент. Факт е обаче, че хотелът е реновиран и отлично поддържан, докато на морето министерската резиденция страда от сериозно овехтяване в последните години.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text