img

Константин съди МВР, ГДБОП и ДАНС

/
/
/
462 Views

Дела срещу органите на реда води фолк певецът Константин, написа HotArena.

 

 

 

Заради разрушено Audi A8, взето като веществено доказателство, Коцето завежда иск срещу ГДБОП, Главна дирекция Национална полиция, МВР, Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) и прокуратурата. Той прави това като собственик на „Плаза Ауто 2012“ ЕООД. Фирмата се занимава с търговия на автомобили и е стопанин въпросното Audi.

 

 

Зла съдба застига тузарското возило. То било конфискувано на 17 септември 2012 година. Криминалисти съставили протокол за оглед на автомобила и го описали като веществено доказателство. Остава неясно по повод на какво престъпление е иззета колата, тъй като прокуратурата мълчи. Оправдават се с това, че по случая се води разследване.

 

 

 

Германското возило престоява пет години на паркинг. Когато Коцето отива да си го вземе, онемява.

 

 

 

„Той заварва колата разграбена, липсват гумите с джантите, външни капаци, компютрите от интериора и всичко, което са могли да пренесат на ръце“, разказа Людмил Петков, адвокатът, който представлява интересите на Коцето.

 

 

Юристът е категоричен, че колата не е свързана с незаконна дейност. Няма доказателства, че с автомобила е пренесено нещо, или е част от някакво ПТП. „Просто така са решили, че и него трябва да изземат“, разкрива Петков.

 

 

Фирмата на изпълнителя се обръща за обезщетение към Софийски градски съд. Там процесът се точи от 2017 година. Основният проблем е, че институциите не могат да се разберат чий е паркингът и кой трябва да носи отговорност за причинените щети по колата.

 

 

Следващото заседание е насрочено за март. Тогава се очаква да бъде готова експертизата и да стане ясно на каква стойност са разграбените части от колата на Коцето.

 

Факти бг

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text