img

Край Киев е ликвидиран главатарят на беларуските неонацисти, US наемници са попаднали под ракетен удар

/
/
/
710 Views

 

 

 

Край Киев е бил ликвидиран един от лидерите на беларуските неонацисти с позивна „Тур“. Редица опозиционни беларуски телеграм канали съобщават за смъртта му, предава „Обозреватель“.

„Тур” е бил заместник-командир на групата, когато отрядът му е попаднал в засада. Той загина, покривайки отстъплението на своите съвойници “, се казва в съобщението.

 

 

Отбелязва се, че „той стои в началото на белоруското доброволческо движение в Украйна“.

 

Тростянец остава под контрола на нашествениците. Това съобщи в Telegram началникът на областната военна администрация Суми Дмитрий Живицки.

„Тростянец остава под окупацията на руските фашисти“, каза той, цитиран от УНИАН.

Шефът на УВА публикува видеозапис, на който се вижда как вражеският щаб е на жп гарата на гара Смородино, където нашествениците поставят техника и от нея обстрелват населени места.

„Руските орки не са хора. Ние никога няма да простим тази война! Те нямат място в цивилизования свят“, подчерта Живицки.

Журналистът от New York Times Дейвид Филипс потвърди присъствието на американски наемници на полигона в Яворов по време на руския ракетен удар.

Американското издание показа и кадри от момента на атаката на полигона Яворов от гледна точка на чуждестранен наемник, който заснема падането на ракетите, тъй като е недалеч от там и започва да кълне от ужас.

Втората половина на видеото показва последствията от тази атака, която вече се снимат от украински военнослужещи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text