img

Кьовеши обяви, че ще даде “имунитет” на Божков, ако “свидетелства срещу по-високите нива”

/
/
/
1671 Views

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши обяви, че ще предостави “пълен имунитет” на Васил Божков, ако се съгласи да свидетелства срещу “по-високите нива”. Това стана ясно днес на редовната пресконференция на прокуратурата в Брюксел.

Г-жа Кьовеши лично съобщи, че следи внимателно изтичащата информация от България, и “съвсем очевидно” има случай на “злоупотреба с власт в особено големи размери”. “Търговията с влияние е подсъдна в ЕС, а приемането на закони срещу заплащане е една от най-големите и уродливи форми. Това е подмяна на демокрацията.

loading…

Законите се пишат от който има пари, а не от гражданите. Фактически това е и форма на преврат…” – обясни Кьовеши. “В ЕС до момента не е имало толкова брутално разкритие, при това говорим за бизнес за милиарди.

Замесеният в него Васил Божков очевидно е от нивата малко под върха, защото явно по сходен начин са “търгувани” закони и за други бизнесмени. Ако се съгласи да свидетелства срещу висшестоящите, може да получи имунитет” – каза прокурорката. Божков фактически вече е свидетелствал.

Edit

Той публично описа цялата схема, вкл. каза, че плащал “в брой” на управляващата партия. Разследване от ЕС не може да бъде спряно от герберския главен прокурор, който е подчинен на Кьовеши в подобни разследвания.

Източник: https://write.as/4udoslav/laura-k-oveshi-obiavi-che-shche-dade-imunitet-na-bozhkov-ako-svidetelstva-sreshc

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text