img

Лицемерието лъсна през усмивката на Никола Минчев в понеделник, оставка кога?

/
/
/
46 Views

В понеделник извънредното заседание на Народното събрание ще се запомни не само в парламентарната история с процедурните нарушения. Вулгарният език на депутатите беше не по-малко скандален, пише Трибюн.

В една от паузите Вежди Рашидов си позволи да каже пред зам.-председателите на парламента Никола Минчев и Росица Кирова думи, които бяха остро разкритикувани от депутатите и обществото. Тези думи костваха позциите на Рашидов като депутат и като член на ГЕРБ.

Къде обаче е оставката на другия „мъж“  в сценката – Никола Минчев?

Той с интерес слушаше иначе винаги колоритния творец и със широка усмивка одобри казаното – без друга реакция, без укор, без забележка, очаквайки лицемерно, че никой нищо не е чул и видял.

Advertisement

Депутатите така и не се научиха, че в парламента има микрофони и камери. Или просто не им пука от тях, както стана ясно от дебата за интимната връзка.

С какво Вежди Рашидов е накърнил чуствата и е преминал моралната линия, нараняваща вербално и емоционално жертвите на насилие, повече от Радостин Василев или Тошко Йорданов, а защо не и Георги Свиленски, които използваха ирония, сарказъм и брутална вербална агресия от трибуната на парламента?

А с какво Никола Минчев, от високата си позиция на част от ръководството на парламента, защити жертвите на насилие – със саркастично хилене? Защо радетелите за правата на жените от ПП-ДБ мълчат? Къде са протестите за неговата оставка?

Преди година за справедливото му сваляне от поста заради нарушения на Правилника на НС, вдигнаха шумни демонстрации. Сега обаче мълчат за неговата съпричастност към думите на Вежди Рашидов.

Думи, които може да чуете всеки ден по улиците, на плажа, по кръчмите…

Advertisement

Но те не били за парламентарната трибуна. НЕ СА! Но ги чуваме от нея. Не само по време на почивките и с надеждата камери и микрофони да няма…

Та, представители на жълтопаветната интелигенция, огледайте се какво сътворихте. Жертвите на насилие отказват да приемат „спешните“ ви промени в законите, с които си правите не по-малко жълт ПР.

Лицемерието ви вече не е задкулисно. То лъсна през усмивката на Никола Минчев в понеделник.

#ОставкаНаНиколаМинчев!

Източник: demokrat.bg

Материалът Лицемерието лъсна през усмивката на Никола Минчев в понеделник, оставка кога? е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text