img

Луд скандал в ПП-ДБ кой да е шеф на БНБ, появи се конкуренция на човекът на Киро и Лена

/
/
/
100 Views

Даниел Лорер да бъде предложен за шеф на Българската народна банка (БНБ) от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), обмислят водещи фигури в групата. Според тях кандидатурата му била много по-добра и перспективна от тази на предишния претендент – Андрей Гюров, лансиран от Кирил Петков и Лена Бориславова, пише Труд бг.

Гюров вече не бил актуален, коментираха депутати. Друг сериозен кандидат на ППДБ била шефката на ДСК Диана Митева.

Финансовият министър Асен Василев каза, че задължително ще имат техен кандидат и че фаворитът на ГЕРБ за поста – сегашния гуверньор Димитър Радев се бил забавил с процесите по приемане на еврото.

Тази седмица Даниел Лорер и кандидатът за еврокомисар на ГЕРБ Илиана Иванова са били на прослушване при председателя на ЕК Урсула фон Дер Лайен.

Advertisement

Все още не се знае какъв ресор ще получи България. Двамата отговаряли на въпроси за професионалната си кариера и интереси в различни области. Шефът на ЕК ще реши кой от двамата претенденти да бъде допуснат до интервю пред европарламента.

За да бъдат допуснати до устното интервю, кандидатите трябва да получат “да” от правната комисия на ЕП, която ги проверява за финансово състояние и конфликт на интереси.

Имаше случаи на кандидати, които не бяха допуснати до интервю заради скрити заеми и недекларирани възнаграждения. Самото интервю е пред съответстващата на ресора комисия и продължава около 3 часа.

Източник: demokrat.bg

Материалът Луд скандал в ПП-ДБ кой да е шеф на БНБ, появи се конкуренция на човекът на Киро и Лена е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text