img

Маргарита Хранова: Само с пенсията не се виждам!

/
/
/
236 Views

През тази година се навършва половин век от старта на соловата кариера на Маргарита Хранова.

Тя обаче признава, че за съжаление няма да има голям концерт по този повод и допълва, че не е отбелязала и навършването на 70 години. Освен, че самата организация е трудна, са нужни много средства, както и стабилни спонсори, които напоследък не се намират лесно.

В началото на този месец е била премиерата на новия им проект с Орлин Горанов „Златните песни на Златния Орфей“ на Държавна опера – Бургас. Изпълняват популярните песни, спечелили призове на фестивала, както и такива, които не са били сред наградените.

Отбелязали голям успех и с проекта на Игор Марковски – „Пеещи артисти“.
Немалко са и изявите й с Представителния ансамбъл на въоръжените сили към Национална гвардейска част.

Все още предпочита да изпълнява трудни песни и смята, че често й възлагат именно такива заради гласовите й качества и професионализма й.
Енергията черпи от там, че това, с което се занимава я прави щастлива. Освен това получава и страхотен заряд от контакта с публиката.

Разкрива, че се нуждае от доста време след участие, за да свали адреналина. След края на всеки концерт, има нужда да седне и да си почине.
Пенсионерка е от 3-4 години, но пенсията й след последната актуализация е около 500 лв. Заради това се моли никога да не й се налага да разчита само на нея.

През февруари си счупила ръката при доста нелеп инцидент. Оперирали я и й сложили пластина, но Маргарита Хранова е категорична, че операцията не е била успешна. Ръката й стои като вдървена, но предполага, че това може да е от пластината, която трябва да махне след година.

Гледа да не прекалява с храната и залага на по-леки и здравословни храни, но е категорична, че спортът не е нейното. Освен това не обича и да гладува, а има нужда да свали няколко килограма.

Твърди, че когато сложи край на професионалните си ангажименти, може да се премести да живее в къщата си в Попово, но за момента това не е опция.
На въпроса дали се замисля как би се чувствала на 80 години, Хранова отговаря, че ако е здрава, ще има същия заряд и енергия, каквито и сега, защото певците са борци, свикнали да живеят на колела.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text