img

Мария Габриел оглави ключова комисия към МС

/
/
/
99 Views

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е определена за председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет. Това е решил кабинетът днес, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Съгласно друго правителствено решение вицепремиерът Мария Габриел е определена за председател и на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Министерския съвет.

Министерският съвет определи Мария Габриел и за председател на Съвета за икономически анализи.

Съветът за икономически анализи, създаден с постановление на кабинета от 2023 г., поставя основите на процес на постепенно и устойчиво осигуряване на българското правителство със задълбочена академична икономическа експертиза, която да бъде отправна точка при вземането на стратегически решения за промяна в политиката.

Advertisement

В дневния ред на Съвета се включват важни за развитието на страната теми, по които чрез предоставяне на научна и изследователска експертиза, следва да се предложи отговор на текущите предизвикателства. Съветът оценява също дългосрочните рискове и предизвикателства пред българската икономика и отправя предложения за най-подходящите политики за тяхното преодоляване.

Създаването на Съвета е предвидено като реформа в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Материалът Мария Габриел оглави ключова комисия към МС е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text