img

Мика Зайкова с нови разкрития: Борисов е срам за България! Обещал е да спре АЕЦ Козлодуй до 2024 г!

/
/
/
3994 Views

Санкциите по делото „Магнитски“ са срам за България, не само за тези господа. Това са бизнесмените, които са се опитвали да получат по нерегламентиран начин поръчки и да развият своя бизнес.

Интересно е кой е взел огромните пари, за да могат тези хора да работят. Това каза по БТВ икономическия експерт на ИТН Мика Зайкова.

 

 

Да напомня на г-н Пеевски, че решенията по закона „Магнитски“ не подлежат на съдебен контрол. Неговите адвокати няма какво да правят в САЩ. Американците са проучили въпроса. Невъзможно е към днешна дата да се свали този срам от България.

 

Основната причина България да е бедна, е защото тук не идват инвестиции.

Тук няма реформи и върховенство на закона. Инвеститорите искат да са спокойни и ако имат проблем, да има съд, където да отидат да се оплачат. Ще има инвеститори, когато хората са сигурни за парите си. През 10-годишното управление процъфтя корупцията. Навсякъде се краде. Но огромните пари на ЕС от 2004 година и досега, тези пари не се оползотвориха ефективно, те се ограбиха. Резултатите са на лице. Стоим на нивото на технологиите от 50-те години на 20 век.

Поне да бяхме направили читав План за възстановяване. Взимаш първи стълб, където са иновациите. Там от над 2 млрд. евро заложени, само 400 млн. са иновации. Другото е саниране, ремонти, от които може да се краде. Как Полша и Германия можаха да защитят националния си интерес, там има хиляди работници в мините и доказаха, че закриването на работните им места не може да стане от раз.

Борисов козирува и каза, че това може да се направи до 2024 г. Дал е обещание да спре АЕЦ „Козлодуй“ до 2024 година. Не може да сме само на фотоволтаици. В Чирен хората работят при радиация. И въпреки това работят момчетата, нищо, че са втора категория. Не може от страна-изнасяща енергия, да станем потребител на енергия.

Трябва да превърнем ТЕЦ на газ, като първа стъпка и след това постепенно, увеличавайки територията на зелената икономика, но това не може да стане от раз. Ердоган построи 4 атомни централи. Ние имаме богат опит с АЕЦ. Теменужка Петкова не можа да разбере, че оборудването на АЕЦ „Белене“ не може да го сложи в Козлодуй и да го зарежда с американски касети. Ние трябва да си купим от американците друго оборудване. Какво ли не платихме и накрая нямаме нищо. Турски поток умира прав, защото Унгарците казаха, че не го искат. Руснаците построиха на Сърбия тази отсечка, но ние я платихме. Работи се неефективно.

Тези 13 млрд. трябваше да направим обновление на индустрията.

По това, което се изнася, се вижда на кой хал сме. Изнасяме сега суровини, материали и малко резервни части. Кое от тези неща е с висока добавена стойност?! В нашата програма има неща, които могат да влязат в Плана. Не може да се поставим в зависимост от БСП и ДПС. Как да разчитаме на тях, като на други яден ГЕРБ, ДПС и БСП се обединиха и провалиха пленарното заседание. Слава Богу направихме ИК. Но за хората – нищо.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text